Kevin Gnonher Boli s-a născut pe 21 iunie 1991 la Lens, în Franța. Este nepotul celebrului internațional francez cu origini ivoriene Basile Boli, fost la Auxerre, Marseille, Monaco și Rangers, în prezent prezentator tv. Tatăl său, Roger, a fost internațional de tineret al Franței, iar frații săi mai mici, Charles și Yohan, sunt de asemenea fotbaliști profesioniști.

Kevin a început fotbalul la Lens și Sedan, a continuat în Belgia, la Mouscron, iar în 2015 a venit la Viitorul / Farul, debutând pe 21 august în Viitorul – Poli Timișoara 4-0. După un titlu de campion câștigat în 2017, s-a transferat la CFR 1907 Cluj, cu care a mai adunat alte patru medalii consecutive. Are în palmares, așadar, cinci titluri de campion al României câștigate în 121 de meciuri oficiale!

După scurte perioade în China (Guizhou Hengfeng) și Turcia (Samsunspor), a revenit în Superliga României, la FC Botoșani, iar din această iarnă s-a reîntors la clubul de la malul Mării Negre, locul de unde a pornit adevărata sa aventură fotbalistică. 

În prima etapă din 2023, a evoluat excelent chiar dacă echipa sa a pierdut, fiind, conform cifrelor InStat, fotbalistul cu cele mai multe mingi recuperate.

Bine ai revenit la Constanța! Cum te simți, care sunt așteptările tale?

Mulțumesc! Sunt fericit că am revenit aici, avem un obiectiv mare și sper că îmi voi putea ajuta considerabil echipa să și-l îndeplinească.

Cum va fi să lucrezi din nou, după cinci ani, cu Mister Hagi?

(Zâmbește) Va fi foarte bine, sper să câștigăm multe meciuri împreună. Vreau să mă antrenez bine, să nu-l dezamăgesc. Eu sunt foarte, foarte fericit că am revenit la Constanța.

Crezi că mai poți lua un titlu de campion aici, la Constanța?

Să vorbim despre titlu este un pic cam devreme, dar sper să câștigăm cât mai multe meciuri. Abia mai târziu vom putea vorbi despre titlu. Eu am urmărit echipa de când am plecat de aici, mă bucur că în aceast sezon a jucat foarte bine, că are jucători valoroși și un staff excelent, și putem încerca să facem ceva bun împreună.

S-a mărit și numărul suporterilor, vin tot mai mulți fani la meciuri. Ai un mesaj pentru ei?

Sper să ne ajutăm împreună, tot timpul. Noi să îi facem fericiți, ei să ne ajute, prin susținerea lor, să-i putem face cât mai des fericiți! Avem nevoie de ei tot timpul, și când câștigăm, dar mai ales când pierdem. Împreună putem construi ceva măreț! Hai, Farul!

32

33