Kehinde Fatai începe să devină încet, dar sigur, unul dintre fotbaliștii de bază ai echipei FC Argeș. Vârful nigerian a revenit de curând pe teren după suspendarea de un an pentru dopaj, iar la sfârșitul săptămânii trecute a reușit să marcheze primul gol pentru alb-violeți. Fotbalistul a reușit să deschidă scorul în partida din runda precedentă, cu Universitatea Craiova, având o mare contribuție la succesul trupei pregătite de Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi. Nigerianul în vârstă de 31 de ani își dorește foarte mult să redevină la Pitești jucătorul care în urmă cu ceva timp băga spaima în defensivele adverse. Este convins că a făcut o alegere bună când a semnat cu gruparea din Trivale și vrea ca ca aceasta să redevină o echipă de temut, care să se bată de la egal cu granzii campionatului.     

Cum a fost revenirea pe teren după un an de suspendare?

A fost destul de greu după această perioadă lungă. Cred că pentru orice jucător este destul de greu să se reacomodeze cu ritmul de joc, dar muncesc în fiecare zi pentru a reveni la o formă cât mai bună. Sunt pe drumul cel bun, dar trebuie să am răbdare până ajung din nou la potențialul de dinaintea suspendării.

Ai marcat împotriva Universității Craiova. Ce ai simțit când ai dat gol?

M-am simțit foarte ciudat... Nu mai marcasem de un an și ceva. Nici nu am știut cum să mă bucur. A fost un sentiment foarte ciudat când am dat gol. A fost greu, dar de acum încolo sper să fie mai bine. 

Cum te-ai integrat la FC Argeș?

Antrenorul și jucătorii care sunt la echipă m-au ajutat să depășesc această perioadă grea din cariera mea. Toți m-au primit foarte bine și m-au ajutat enorm să mă integrez în colectiv. Le mulțumesc pe această cale.

Ce îți propui la Pitești?

Îmi doresc să am evoluții cât mai bune și să îmi ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele. La FC Argeș este un grup foarte bun, cu jucători foarte valoroși, cu antrenori care știu fotbal. Vreau să facem o treabă cât mai bună, iar la final de campionat să fim unde trebuie.

Calificarea în play-off este un obiectiv realizabil?

Cu grupul pe care îl avem acum, sunt sigur că putem ajunge în play-off. În fiecare zi muncim pentru a îndeplini acest obiectiv. Vreau să confirmăm pe teren că avem valoare să ne calificăm în play-off.

Dacă ai face o analiză a fotbalului românesc, care ar fi concluziile? Este în scădere sau în creștere?

Este cam la fel. Acum sunt mai mulți jucători valoroși față de acum câțiva ani. Competiția a rămas la același nivel. Poate crește dacă vom avea rezultate mai bune în competițiile europene. Acesta trebuie să fie un standard pentru toate cluburile din România.  

Piteștiul cum ți se pare?

Este un oraș frumos și liniștit. Sunt singur aici, dar cu colegii și cu oamenii din jurul echipei totul este ok. Nu am nici o problemă cu acomodarea și adaptarea.

Timpul liber cum ți-l petreci?

Nu prea am timp liber, dar atunci când am, ies cu colegii în oraș să mâncăm și să ne plimbăm. Acum nu putem ieși din cauza problemelor cu pandemia. Trebuie să fim foarte atenți pentru că nu vrem să avem probleme.

Ai vreo mâncare preferată?

Nu sunt un om pretențios la mâncare. Nu mănânc carne de porc, însă îmi place puiul.

kehinde 3