Karlo Letica s-a născut pe 11 februarie 1997, la Split, în Croația. Este un produs al clubului Hajduk, iar în 2018 a fost achiziționat de FC Bruges, care l-a împrumutat două sezoane în Italia, la SPAL, respectiv Sampdoria.

În 2021, a fost achiziționat de CFR 1907 Cluj, cu care a câștigat titlul de campion. Anul trecut a fost transferat de FC Hermannstadt și se arată drept unul dintre cei mai în formă portari din SuperLiga României.

Karlo, ce ai simțit după meciul câștigat cu Rapid București?

Sentimentul de după meci a fost unul excelent! A fost un moment greu pentru noi, fiindcă în acel moment aveam mai multe meciuri pierdute și aveam nevoie de victorie.

Câte penalty-uri ai reușit să salvezi în cariera ta de până acum?

Nu știu numărul exact, dar ceea ce pot spune este că au fost destule, iar statistica este în favoarea mea.

Cum simți vibrația, atmosfera din echipă înaintea meciurilor?

Atmosfera din echipa noastră este mult mai bună comparativ cu cea de săptămâna trecută.  Ceea ce este normal, pentru că am învins una dintre echipele de top din România. Bineînțeles că asta arată, într-un fel, că suntem capabili să jucăm de la egal la egal cu ,,granzii”, dacă suntem suficient de concentrați și motivați să câștigăm.

Ce părere ai despre fotbalul românesc, după ce ai jucat în Italia și Belgia?

Cred că nu există o mare diferență între fotbalul din România și cel din Belgia, spre exemplu, dar mai există loc pentru îmbunătățit sau ,improvement”, cum se spune în fotbalul din vest. Consider că factorul de bază care va crește calitatea fotbalului românesc este suprafața de joc. Adică să ai un teren bun pe tot parcursul sezonului, atât la antrenament, cât și la meciurile oficiale. Dacă vă amintiți, luna trecută condițiile au fost foarte proaste din cauza vremii și a calității terenurilor. Dacă facem o comparație între fotbalul românesc cu fotbalul italian, părerea mea este că în Italia există mai multă calitate și infrastructură. Există condiții de antrenament mult mai bune, iar organizarea a tot ceea ce este legat de fotbal este mai bine structurată.

Ai vreun portar idol sau model?

Nu, nu am un idol. Încerc doar să fac tot ce pot mai bine și mă străduiesc mereu să obțin cel mai bun rezultat posibil. Scopul meu de zi cu zi este să fiu o versiune mai bună a mea.

Cu care jucător din România ai o relație de prietenie?

Am mulți prieteni la CFR Cluj, încă din sezonul trecut, când am jucat acolo și am câștigat titlul. De asemenea, sunt în contact cu majoritatea croaților care mai joacă acolo, dar și în alte cluburi din Superligă.

Unde te vezi dupa cinci ani sau câte sezoane speri să mai joci?

Am obiectivele mele pe care vreau să le ating și asta mă motivează să cresc în fiecare zi și să rămân în fotbal cât mai mult timp. Principalul lucru  pentru mine este să fiu un jucător mai bun în fiecare sezon și să aduc puncte decisive echipei pentru care joc. Acum sunt la FC Hermannstadt, iar țelul meu e să apăr poarta acestei echipe și să ne îndeplinim obiectivul de a ne salva de la retrogradare.

32

33