Jefte Sanchez Betancor s-a născut pe 6 iulie 1993, în Las  Palmas de Gran Canaria. Până să ajungă în România, a evoluat la echipe din țara sa, iar în 2018 a ajuns în Austria, unde a jucat doi ani pentru Mattersburg și Ried. Atacantul spaniol a venit anul trecut în Liga 1 și a debutat pentru FC Voluntari într-o partidă pierdută acasă cu Sepsi OSK (1-2). A evoluat în 29 de meciuri pentru echipa ilfoveană și a marcat opt goluri. Transferat în acestă vară de Farul Constanța, Jefte Betancor a explodat pur și simplu: șapte goluri în opt etape și este principalul marcator al campionatului intern!

Cum simte un fotbalist spaniol campionatul din România?

Cred că este o ligă puternică, cu echipe foarte bune, în special foarte competitive.

Ai declarat, de curând, că ai sfătui orice compatriot să joace la Farul Constanța. Care sunt motivele?

Am ales Farul pentru modul în care joacă fotbal, pentru cine este antrenorul și pentru tot ceea ce înconjoară acest club. De asemenea, pentru orașul Constanța și pentru fanii echipei.

Înainte să ajungi în România, ce știai despre Hagi și Gică Popescu?

Știam despre Hagi că este o legendă a fotbalului, tot ce mi-au spus în Spania despre el era de un nivel foarte înalt. Despre Popescu știam că jucase la Barcelona și că a fost căpitan, liderul echipei.

Ce înseamnă să lucrezi cu Gică Hagi antreor, atât din punct de vedere profesional, cât și uman?

Adevărul este că a fi antrenat de Hagi este o onoare, el știe multe despre fotbal și transmite totul, iar ca persoană este un om foarte, foarte bun.

Farul Constanța are o mulțime de jucători tineri și foarte tineri în lotul primei echipe. Cum te simți muncind alături de ei și luptând pentru victorie alături de ei? Nu te temi că ar putea ceda presiunii?

Farul are echipă foarte tânără, dar cu multă calitate, cred că jucătorii mai în vârstă ar trebui să-i ajute și să-i învețe pe cei mai tineri să joace sub presiune. Antrenamentele cu ei sunt foarte ușoare, deoarece ei oferă întotdeauna sută la sută.

Ce îți dorești de la acest sezon?

Vreau să fiu cât mai sus posibil, vom încerca să fim campioni, dar pentru asta trebuie să muncim din greu, să intrăm și în Europa anul viitor.

Cum se simte familia ta la Constanța și cum decurge o zi liberă în familia Betancor?

Familia mea se simte foarte bine din Constanța, toată lumea se poartă foarte bine cu noi, oamenii de aici sunt civilizați și prietenoși. Într-o zi doar a mea, vreau să fiu cu soția și cu fiul meu, să facem plimbări sau să petrecem timp împreună acasă.

O ultima întrebare. Care este mâncarea românescă preferată? Dar cea din care nu ai mai gusta vreodată?

(Zâmbește) Cred că am încercat foarte multe, dar cașcavalul pane l-aș mânca din nou pentru că este atât de bun! Nu, chiar nu am gustat nimic rău în România.

jefte 2