FC Argeș se apropie cu pași repezi de startul părții secunde a sezonului. Primul meci oficial din 2022 pentru echipa de fotbal a Piteștiului este programat vineri, 21 ianuarie, de la ora 20.00, pe propriul teren, cu Dinamo București. Piteștenii au pregătit returul în cele mai mici amănunte la Centrul Național de Pregătire de la Mogoșoaia. Jean Vlădoiu, managerul general al clubului FC Argeș, are așteptări mari de la fotbaliștii pregătiți de Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi. 

Este pregătită FC Argeș pentru partea secundă a sezonului?

Eu consider că da! Am făcut o pregătire foarte bună la Mogoșoaia, cu câte două antrenamente pe zi. Condițiile au fost foarte bune. Am avut și două meciuri de verificare. Lotul pe care îl avem este unul bun pentru ce ne-am propus în acest an. Consider că suntem pregătiți în momentul acesta. 

În primele două etape, FC Argeș întâlnește două echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării. Credeți că va fi ușor?

Primele două meciuri sunt foarte importante. Dinamo e o echipă care dacă va pierde cu noi îi va fi foarte greu să evite retrogradarea. Apoi vom ieși la Craiova, o echipă aflată în zona minată a clasamentului. Este foarte important să începem bine returul pentru a putea realiza ce ne dorim. Nu avem voie să facem pași greșiți pentru a tinde spre primele șase locuri.

La Pitești se vorbește de play-off. Este realizabil acest obiectiv?

Nu numai la Pitești se vorbește de play-off. Cred că sunt foarte multe echipe care își doresc să prindă play-off-ul, dar nu spun. Noi o spunem public. În vara anului trecut, domnului primar Gentea a adus la Pitești niște jucători extraordinari. Nu numai că s-a ținut de cuvânt, dar cred că s-a și autodepășit. Sunt fotbaliști care au jucat la un anumit nivel. De aceea și cerințele au fost de a ne bate pentru play-off. Chiar dacă nu reușeam aceste transferuri, obiectivul ar fi fost tot tinderea către play-off unde avem liniște, vin bani mai mulți, poți să aduci jucători.

De ce nu ați efectuat transferuri în această perioadă precompetițională?

Am văzut cu Andrei și cu Mihai cred că 70-80 jucători. Ne interesează un mijlocaş şi un atacant. Credeţi-mă că tot ce am găsit depăşeşte cu mult bugetul nostru. N-am găsit jucători sub 15.000 euro pe lună şi nu putem să plătim asemenea salarii. N-avem certitudinea că în următoarele 3-4 luni va da 20 goluri și vom intra în play-off. Dacă am ști, am face și efortul ăsta!. Avem trei jucători aduși în vară care au venit nepregătiți. Asta e prima pregătire pe care o prind cu staff-ul tehnic și sunt ferm convins că vor arăta altfel în retur.

La Națională, FRF tinde să meargă pe mâna lui Ladislau Boloni...

Îi urez multă baftă și să ne califice la Europene și Mondiale. Eu îmi mențin însă poziția cu antrenorii tineri. Mi-aș fi dorit ca această generație de antrenori tineri pe care îi avem să preia Naționala. Eu aș fi mers pe mâna lor pentru că am avut această frumoasă experiență la Pitești cu Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi. Ulterior a venit și George Neagu. Vreau să vă spun că am un staff extraordinar și văd că se lucrează cam la nivel de echipă națională. Eu merg pe acești tineri pentru că ei cunosc foarte bine fotbalul românesc. Sufletește, eu i-am susținut pe Edi Iordănescu și pe Adi Mutu. Mi-aș fi dorit ca unul din ei să ajungă la Națională. Eu cred că trebuie să mergem pe antrenorii tineri. Fotbalul românesc are nevoie de ei. Adi Mutu a jucat la cel mai înalt nivel, are prestanță, a fost și la U21 și mă gândeam că i se va da șansă și la echipa mare. 
Pe Boloni l-am avut antrenor acum 20 de ani... Eram la Steaua, în sezonul 2000-2001. Am fost convocat. Duminică am avut o etapă la Craiova, luni trebuia să mă prezint la lot. Am jucat în Italia și am pierdut cu 3-0. Din păcate, mi-am rupt genunchiul pentru a treia oară. Am fost operat și am stat 6 luni. Am apucat să lucrez cu dânsul o perioadă scurtă de timp. Este un antrenor cu experiență, foarte riguros, dar nu știu cât de bine cunoaște fotbalul românesc. La Națională trebuie să faci selecție, să cunoști jucătorii, atât cei din țară, cât și cei de afară. Nu cred că mai are cunoștințe detaliate despre fotbalul românesc din ultimii ani.