Ionuț Stoica s-a născut pe 6 ianuarie 1988, la Râmnicu Vâlcea. Este unul dintree veteranii SuperLigii României și a evoluat în cariera sa la FC Olt, Damila Măciuca, CSM Rm. Vâlcea și CS Mioveni, până să se transfere, în 2017, la FC Hermannstadt. Alături de Petrescu și Căbuz, este singurul care a făcut parte din echipa care a reușit promovarea și care a ajuns, mai apoi, în finala Cupei României. 

Supranumit de colegii săi Iron Man, datoriră forței și echilibrului său, și chiar dacă este unul dintre liderii vestiarului echipei sibiene, Ionuț Stoica rămâne același tip serios, cumpătat și extrem de modest.

Ionuț, cum caracterizezi parcursul echipei tale de până acum, în această ediție a SuperLigii României?

Bună ziua. La fel ca și în sezonul trecut, competiția se anunță extrem de dificilă și eu mai cred că se va juca pentru clasament până la ultima etapă. E drept, FC Hermannstadt putea avea mai multe puncte după primele meciuri, dar noi toți ne vom concentra doar pe ce urmează. Învățăm din greșeli, muncim să le corectăm și mergem înainte încrezători.

Ce v-a lipsit pentru a avea mai multe victorii?

În unele meciuri, nu am avut noroc. Șansa nu a fost de partea noastră, cum se zice la fotbal. Poate nu am fost și destul de concentrați. Important e să rămânem la fel de uniți, modești și încrezători în forțele.

Ai avut lângă tine doi parteneri diferiți în acest sezon, fie Bejan, fie  Găman. Glumind nițel, care este preferatul tău?

(Zâmbește) FC Hermanstadt este o mare familie. Nu sunt bisericuțe. Indiferent cine este trimis pe teren, noi știm că toți vom lupta pentru aceeași echipă. Cu alte cuvinte, suntem împreună tot timpul. Și la bine, dar mai ales la greu.

Cât de departe crezi că poate să ajungă FC Hermannstadt în acest sezon?

Într-un campionat atât de strâns, cu atât de multe echipe extrem de apropiate din punct de vedere valoric, noi nu ne gândim decât să luptăm ca să strângem cât mai multe puncte. E normal planificăm așa, muncim mult și ne dorim să fim cât mai sus în clasamentul final. Restul obiectivelor pot fi întrezărite din mersul competițional, dar nu mă gândesc deocamdată la ele. Important e să fim serioși, realiști, să producem un fotbal de calitate, să fim respectați și mai mult datorită acestei conduite.

22

23