Ionuț Justinian Larie este unul dintre puținii fotbaliști care a acoperit aproape intergral acest sezon în CASA Pariurilor Liga 1. Din cele 40 de meciuri ale echipei sale în acest sezon, a lipsit doar la unul singur, din cauza unei accidentări. Constănțean get-beget, crescut la juniorii Farului, a ajuns acum căpitanul echipei, fiind unul dintre cei cu care Gică Hagi începe formula de start. Puternicul stoper a mai evoluat în cariera sa la CFR Cluj, FCSB, Tobol și Gaz Metan Mediaș. 
Ionuț Larie se arată mulțumit de ce a realizat cu Farul în acest sezon, de când a revenit acasă. Mai spune că, pentru sezonul viitor, clubul fanion al Dobrogei trebuie să-și propună mai mult și să facă un pas în față.

Farul a reușit să prindă play-off-ul ediției care s-a încheiat. Cum analizezi tu acest sezon?

Cred că am făcut un sezon  bun, ne-am îndeplinit obiectivul principal, adică ne-am calificat în play-off. Am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu orice echipă din România și această calitate ne dă speranțe pentru viitor. 

Ai fost foarte aproape să termini acest sezon integralist. Cum îți apreziezi munca din acest an?

Mă bucur că nu am fost accidentat, mă bucur că am reușit să driblez, ca să zic așa, pandemia Covid – 19, mă bucur că am fost sănătos și am putut să-mi ajut echipa. Dar cel mai important e că sunt extrem de fericit că am revenit acasă! Mă simt cel mai bine la acest club, sunt mulțumit că am ales bine vara trecută.

Faptul că ai fost desemnat căpitanul echipei a însemnat un stimulent suplimentar pentru evoluțiile tale foarte bune?

Nu pot să răspund aplicat la această întrebare. Știu, însă, că este o mândrie să porți banderola de căpitan la orice echipă și că e o responsabilitate suplimentară. Vedeți dumneavoastră, la Farul suntem cinci căpitani, nu contează cine o poartă, toți cinci avem aceleași responsabilități în vestiar și pe teren, mult mai mari decât cei mai tineri.

A propos de acest subiect, cum ai simțit tu că s-au integrat puștii veniți din Academie?

Nu au fost probleme de integrare pentru că toți cei care vin de la Academie sunt educați din prima zi să înțeleagă ce înseamnă vestiarul echipei mari. Noi, cei mai experimentați, îi ajutăm să se integreze rapid. Nu, nu au fost probleme, ați văzut că toți cei care au făcut pasul la prima echipă au avut meciuri bune, unele chiar spectaculoase. Noi sperăm să vină cât mai mulți de la Academie și să demonstreze că merită să joace cât mai multe meciuri în prima ligă. 

Ce așteptări ai de la viitorul sezon?

Ne dorim cu toții cât mai multe victorii ale Farulului! Obiectivul pentru viitorul sezon este deja stabilit, vrem să terminăm pe cel puțin o poziție mai sus decât am reușit acum. Asta înseamnă că va trebui să muncim mai mult. În plus, trebuie să tratăm cu mai multă atenție Cupa României, competiție pe care am părăsit-o anul trecut încă din primul tur. Acest insucces a fost greu, greu de digerat. 

Vă dorim succes în viitor și vacanță plăcută!

Mulțumim frumos.

Larie 2

Larie 3