Ionuț Larie este un constănțean get-beget, născut pe 16 ianuarie 1987. Crescut la juniorii Farului, avându-l ca prim profesor pe Constantin Mareș și trăgând cu ochiul la echipa mare, din care făceau parte, printre alții, Grigoraș, Ciurea, Carabaș, Bănică Oprea și Gheorghe Barbu. A debutat la Farul la un an după ce ‘’marinarii’’ ajungeau pentru prima oară în finala Cupei României.
A făcut pasul către Viitorul în 2010, iar după patru ani a fost transferat de CFR Cluj, pentru care a jucat 102 meciuri. Au urmat în cariera sa FCSB, Tobol și Gaz Metan Mediaș.
Din acest an, a revenit acasă. Este căpitanul echipei, integralist și a fost ales în echipa ideală a turului sezonului regulat. În total, are 278 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, în care a marcat 14 goluri.
Ne întoarcem puțin în timp... Ai început fotbalul la Farul. Cum era atunci ca junior și ce însemna Farul pentru tine la acea vârstă?
Era foarte diferit față de ce este acum la club, pentru că nu aveam condițiile de acum. De pildă, terenul de antrenament era de zgură și nisip. Metodica antrenamentelor era diferită, iar alimentația - fiecare ce avea acasă (Zâmbește). Așa erau vremurile. Pentru mine, Farul însemna atunci cea mai bună echipă din lume, chiar dacă nu era pe locurile fruntașe, iar visul meu era să ajung să joc pentru ea.
Cum era atmosfera atunci la club?
Un pic mai boemă ca acum, dar extrem de plăcută. Ieșeam des cu toată echipa la o masă, se mai glumea înainte și după antrenament, dar pe teren era seriozitate.
În prezent, ești cel mai experimentat jucător din lotul Farului. E o responsabilitate în plus, mai ales că ești și căpitan?
Suntem vreo șapte căpitani și cu toții avem responsabilități suplimentare pentru că trebuie să fim exemple pentru ceilalți, atât la antrenamente, cât și în afara terenului. Nu e măgulitor să știi că ești cel mai în vârstă din lot, dar sper să mă mai vedeți în tricoul Farului și în anii următori.
Cum vezi Farul de astăzi comparativ cu cel din sezonul 2005-2006 ?
Cel de astăzi are obiective și ambitii mult mai mari față de cel de atunci, în special pentru că domnul Hagi a coborât din nou pe bancă. Împreună avem un singur gând, acela de a deveni cei mai buni.
Farul are acum cea mai puternică Academie din România. Cât de important este acest lucru?
Pentru suporterii noștri trebuie să fie un sentiment de mândrie pentru că Farul are cele mai multe titluri naționale la juniori. Pentru copii din Dobrogea este minunat să aibă aproape o asemenea școală de fotbal, cu toate condițiile necesare pentru a ajunge fotbalist.
Ce ți-ai propus în acest sezon?
Cred că va fi un sezon reușit dacă vom termina pe un loc de cupe europene, dar principalul obiectiv este acela de a termina între primele șase echipe. Trebuie să muncim mai aplicat, trebuie neapărat să adunăm mai multe puncte din meciurile în deplasare.
Cât de mult contează prezența domnului Hagi în vestiar?
Să ai pe cineva care zi de zi încearcă să-ți implementeze o mentalitate de învingător contează enorm!
În acest sezon, alcătuiți un mix între tinerețe, experiență și dorință de succes. Care este ambiția vestiarului?
Ambiția grupului este de a deveni o echipă puternică a campionatului.
Care este cel mai frumos moment al carierei și care este cea mai mare dorință în ultimii ani de carieră ?
Dacă aș fi să aleg doar unul, cred că triumful din Cupa României cu CFR Cluj. Cea mai mare dorință a mea este, am mai spus-o, de a câștiga un titlu de campion cu Farul.