Ionuț Chirilă a împlinit 55 de ani. Născut pe 9 ianaurie 1966, la Tismana și provenind dintr-o familie de actori și scriitori, Ionuț a ales fotbalul și a antrenat în cariera sa echipa de juniori a lui Dinamo, cu multe nume grele în componență, Electromagnetica, Unirea Focșani, Jiul Petroșani, UTA, Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureș și Politehnica Iași. A semnat într-un moment greu cu Academica Clinceni, revelația ediției trecute de campionat nereușind să câștige în noul sezon decât două puncte în zece etape. În postura de antrenor-manager, Ionuț Chirilă are ambiții mai mari decât salvarea de la retrogradare.

V-a surprins oferta de la Academica Clinceni şi de ce aţi ales să o acceptaţi?

Pentru că îmi plac lucrurile cu înalt grad de dificultate!

Vă aşteptaţi la o evoluţie bună împotriva FCSB sau aşteptările au fost depăşite? Sau poate vă aşteptaţi ca echipa să se prezinte şi mai bine şi să reuşească măcar un egal?

Mă așteptam la o evoluție mai bună ştiind ce am lucrat în săptămâna premergătoare jocului. Având în vedere că am făcut cadou două goluri FCSB-ului din lipsa de experienţă a unui portar de 18 ani, cred că meritam cel puţin un rezultat egal. Am demonstrat, în multe momente, că putem construi atacuri poziţionale cu înlănţuiri de opt-zece pase şi finalitate gândită în terenul unei echipe care are ca obiectiv titlul şi am marcat două goluri din acţiuni construite!

Echipa a lăsat o impresie bună în meciul cu FCSB. Urmează un alt meci greu, cu FC Botoşani, poate cea mai în formă echipă din România. Poate Academica Clinceni să obţină prima victorie în acest sezon?

Vom vedea. Sper să creştem ca joc. Asta în condiţiile în care nu dispunem de nici un vârf de atac autentic, iar unul din jucătorii noştri importanţi are patru cartonaşe galbene. Botoşaniul, ca forţă colectivă, este echipa momentului în România, dovadă fiind victoria împotriva valorilor net superioare ale CFR-ului.

Care sunt obiectivele pentru viitorul apropiat la Academica Clinceni?

Primul obiectiv este construcția echipei. Apoi, formarea unui mix între jucătorii tineri şi cei maturi. Bineînţeles că avem în vedere şi reechilibrarea financiară a clubului. Acest lucru se poate realiza, în principal, prin transformarea din perspective în certitudini a jucătorilor pâna în 24-25 de ani, care pot face obiectul unor transferuri profitabile. Obiectivul acestui sezon este salvarea de la retrogradare.

Screenshot_4