Ionuț Badea (46 de ani) nu are nevoie de o prezentarea stufoasă, cartea de vizită îl reprezintă perfect. Antrenorul, pornit de la Internațional Curtea de Argeș, trecut pe la Pandurii Tg. Jiu, Universitatea Cluj, FC Brașov, Oțelul Galați, Concordia Chiajna, FC Argeș și Astra Giurgiu, fost secund al echipei naționale (2014-2017), a preluat pe UTA Arad după demisia lui László Balint.
A pășit cu dreptul la noua sa echipă: victorie acasă cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe și remiză în deplasare, pe terenul campioanei CFR Cluj.

Care sunt primele impresii după venirea la UTA?

Am fost primit cu multă deschidere, chiar simpatie aș putea spune și nu pot decât să mulțumesc publicului arădean pentru acest lucru. Conducerea este disponibilă în a oferi lucruri profesioniste pentru echipă. Da, nu-l pot numi un alt început drum, a fost mai degrabă o trecere de la un anumit mod de lucru la un altul, cu unele similitudini, dar și cu multe diferențe. Mă bucur că am reușit să pun ceva în plus peste munca bună pe care a făcut-o Gyuszi Balint la echipă de-a lungul atâtor luni, poate chiar ani, și să duc mai departe, cu și mai multe obiective atinse, această activitate, care face parte din istoria recentă a clubului UTA.

Cum apreciați lotul de jucători pus la dispoziție?

Este un lot moștenit, evident că există o evaluare, atât ca grup, cât și individuală, singura situație care-mi guvernează mintea este cum să dezvoltăm acești jucători, să scoatem maximum din ei și, la finalul jocurilor, să ne putem bucura împreună.

Ați obținut patru puncte din șase posibile. Credeți că are UTA șansa să prindă zona play-off?

Nu vorbesc despre obiective, evident că sunt în mintea noastră, în gândirea pe care o avem, dar important este ceea ce vom face în teren, rezultatul vine în consecința acestor lucruri și faptul cu am luat patru puncte în două meciuri cu echipe importante ale campionatului nu face decât să ne ofere încrederea pe care să putem clădi alte rezultate.

Care va fi accentul pus pe jucătorii tineri?

Îi știam dinainte pe cei pe care publicul i-a văzut deja în aceste două meciuri, mai sunt și alții buni. Mai e și revenirea lui Hrezdac, după o perioadă lungă de recuperare. Cum spuneam, sunt jucători pe care deja îi știam. Și Isac, și Miculescu au deja șate vechi în cele două ligi, iar experiența este de parte lor, chiar dacă sunt încă extrem de tineri. Deci nu mi-a fost deloc greu să-l reintroduc pe Isac, Miculescu era deja o certitudine, este tipul de jucător liber în gândire, care poate  să ia decizii în beneficiul echipei exact ca un jucător mai experimentat.

Ați avut un meci acasă la capacitate maximă, mulți suporteri la Cluj, într-o zi a săptămânii și din nou o partidă, duminică, cu Dinamo, care se va disputa cu casa închisă. Cât de important este acest atașament al fanilor arădeni?

Este foarte important! Și asta spune multe despre publicul arădean, care e avid de fotbal și, mai mult decât atât, e și un bun cunoscător. În fiecare moment în care echipa a avut nevoie de un imbold, suporterii au fost prezenți, au fost acolo, și jucătorii au simțit asta în teren. Sper să se întâmple aceleași lucruri bune, între așteptările suporterilor și ce poate oferi echipa, și această comuniune să fie veriga care să ne ducă spre obiective mai mari decât cele pe care le-am avut până acum.