Ioan Constatin Filip s-a născut pe 20 mai 1989 în Bihor, localitatea Criștioru de Sus. A debutat în prima ligă la Oțelul Galați, într-o victorie pe terenul Universității Craiova, consemnată pe 5 noiembrie 2010. De atunci, a adunat 187 de meciuri pe prima scenă, jucând pentru Oțelul, Petrolul, Viitorul și Dinamo. Cea mai bună performanță a carierei este titlul de campion cucerit cu Viitorul Constanța în sezonul 2016-2017. 

Ce te-a determinat să alegi Gaz Metan Mediaș ținând cont că ai avut mai multe oferte înaintea începerii sezonului?

Am simțit că cei de aici chiar m-au dorit la echipă! Sunt bucuros că am venit la Mediaș și sper să nu înșel așteptările celor care au crezut în mine, în aportul pe care îl pot aduce la dezvoltarea exprimării în teren.

Cum te-ai acomodat la Mediaș? Cum e orașul?

M-am acomodat foarte bine, orașul e liniștit, civilizat. Oamenii iubesc fotbalul și am fost primit cu foarte multă căldură. În primele două săptămâni, mi-am cunoscut colegii, am legat relații. Acum totul este ok, simt că m-am integrat.

Ce înseamnă pentru tine întoarcerea suporterilor în tribune? Cum a fost fotbalul în timpul pandemiei?

(Oftează) Fotbalul a fost sărac în timpul pandemiei. A fost un sentiment de tristețe pe care nu vreau să-l mai trăiesc vreodată. Suporterii în tribună înseamnă foarte mult pentru noi, ca jucători, ei ne împing de la spate. Fotbalul este pentru ei!

Crezi că putem considera că vor exista meciuri ușoare în această ediție de campionat?

Nici vorbă, toate echipele s-au întărit în această vară și se întăresc în continuare. Nici nou-promovatele nu trebuie privite de sus, sunt echipe periculoase. Problema e la noi, trebuie să ne păstrăm concentrarea indiferent de adversar.

Obiectivul tău personal pentru acest sezon?

Obiectivul meu este să am cât mai multe meciuri jucate, să strângem cât mai multe victorii. 

Dar al echipei?

Evident că ne gândim la play-off. Dar pentru această țintă trebuie să muncim mult. Eu sunt de puțină vreme aici și cred că trebuie să acordăm multă atenție relațiilor de joc. Vreau să rămânem concentrați indiferent de adversar și să exprimăm cât mai bine ceea ce antrenăm. O luăm pas cu pas.

Cum vă descurcați în teren la temperaturi foarte ridicate, cât de greu e să joci în asemenea condiții?

E căldură mare, adevărat. Încercăm să ne adaptăm, dar evoluția noastră cu siguranță nu se ridică la cel mai înalt nivel în asemenea condiții.

dinamo-transfer-ioan-filip-3