Mijlocașul Idriz Refik Batha s-a născut pe 28 martie 1992, la Gjirokastër, un oraș din Albania cu o istorie imensă, inclus în prezent în Patrimoniul Mondial UNESCO. A început fotbalul la Partizani Tirana, iar cariera sa a decurs doar în campionatul țării sale, reușind să câștige trofeul în 2020 cu KF Tirana. A adunat șapte selecții la naționala de tineret a Albaniei, fiind un fotbalist cu capacități tehnice remarcabile.

Au mai rămas trei meciuri de sezon, ce așteptări ai de la finalul său?

Noi mai avem trei finale de jucat si vrem să obținem maximum din toate. Abia apoi vom vedea pe ce pozitie ne vom clasa, nu fac alte calcule, sper să terminăm cât mai sus în clasament.

De-a lungul anilor, o mulțime de albanezi au jucat în România. Ai vorbit cu ei, ai primit vreun sfat înainte de a veni aici?

Sincer să fiu, nu am vorbit cu nimeni despre fotbalul românesc, am venit încrezător în calitățile mele. Dacă se poate spune așa, am venit să mă testez, să văd dacă pot reuși în această competiție.

Încă nu ai reușit să marchezi, deși ai avut câteva șanse bune. Cum evaluezi contribuția ta la evoluția echipei?

Sunt nemulțumit că nu am reușit să marchez, cred că s-a întâmplat asta pentru că m-am adaptat mai încet competiției, fiind primul sezon în România. Cât despre contribuție, mă simt împăcat pentru că știu că am pus toată puterea mea pe teren pentru a-mi ajuta echipa.

Sunt fotbaliști cu o mulțime de naționalități în vestiar, cum te-ai acomodat cu atmosfera?

Nu contează ce naționalitate ai în vestiar, ne leagă pe toți același obiectiv, performanța clubului și nu există niciun fel de opinie diferită. Muncim la fel, gândim la fel. 

Care ar fi primele impresii despre România de până acum. Ai încercat mâncare tradițională, ai vizitat alte orașe?

Îmi place foarte mult România, sunt orașe foarte frumoase aici. Oradea, după părerea mea, este cel frumos, dar și Timișoara sau București sunt aproape la fel. Mâncarea este foarte gustoasă, am încercat aproape tot, chiar dacă nu sunt un gurmand.

Planuri pentru sezonul viitor?

Avem timp să vorbim și despre sezonulul viitor, nu mă gândesc acum la asta! În primul rând, contează să-l terminăm pe acesta în cel mai bun mod posibil și sunt concentrat sută la sută pe acest obiectiv. Vom vorbi la sfârșitul sezonului și despre acest subiect.

Idriz 2