Fundașul Iasmin Latovlevici este unul dintre cei mai importanți jucători de la FC Argeș în acest sezon competițional. Fotbalistul în vârstă de 36 de ani s-a integrat perfect în angrenajul echipei pregătite de Andrei Prepeliță. Chiar dacă nu mai este la prima tinerețe, jucătorul originar din Moldova Nouă este precum vinul, care odată cu trecerea timpului, devine din ce în ce mai bun. ”Lato” a fost eroul piteștenilor în partida din runda precedentă, de la Constanța, cu Farul, câștigată de FC Argeș cu 1-0. Fotbalistul ”alb-violet” a marcat un gol magnific, aducând trei puncte pentru echipa pe care a urcat-o iarăși în scările pentru play-off. 

Golul marcat de tine în partida cu Farul Constanța ține FC Argeș în lupta pentru play-off. Cum comentezi această opinie?

Nu, nu neapărat doar golul meu! Este meritul întregii echipe care a ținut de 0-0 până spre final. Fără echipă, se vorbește doar de gol. Victoria este cea mai importantă. A contat și golul meu, dar și faptul că ne-am apărat bine. Să nu uităm că atacanții câștigă un meci, dar apărarea este cea care poate aduce un campionat.

Ai mai exersat la antrenamente asemenea lovituri libere?

Asta, da! Exersez destul de des, dar în timpul jocului este altceva. La meci e mult mai greu de executat decât o faci la antrenamente deoarece ai presiunea rezultatului și a publicului. 

Cum ai gândit acea fază?

Nu a fost ceva special. De atâția ani cam știu pe unde trebuie să o lovesc. Intuiesc cam pe unde trebuie să zboare mingea, peste capul omului X din zid. Trebuie doar să te concentrezi, să o lovești bine și să ai mereu speranța că se duce unde trebuie. Toate aceste elemente contează. Depinde foarte mult de modul în care portarul advers își poziționează zidul, de cum stă în poartă, dar și de tăria șutului. Sunt multe chestii în această ecuație. Important este că am dat gol exact când trebuia.

Cum vezi această lupta pentru play-off?

Este din ce în ce mai încinsă. Sunt destule echipe implicate, iar fiecare pas greșit va conta. Important este ca noi să greșim cât mai puțin, iar la sfârșitul campionatului să ne aflăm cât mai sus. Am încredere că putem fi și noi printre echipele care vor urca în TOP 6. 

Care ar trebui să fie atuurile echipei FC Argeș pentru a atinge aceste poziții?

Cel mai important este să facem ce am făcut și până acum. Să rămânem uniți și să fim compacți ca echipă. Este foarte important să nu facem greșeli individuale pentru că aici se poate face diferența. Nu mai ai timp să îndrepți lucrurile în cele trei etape care au mai rămas de jucat din acest din retur. 

Ce ar însemna pentru tine și pentru FC Argeș intrarea în play-off?

Eu tind mereu spre performanță. Acest lucru trebuie să fie valabil pentru toți băieții de la echipă. Pentru cei tineri, cred că ar fi o experiență unică. Este ca și când ar câștiga un trofeu pus în joc. Ar fi o bucurie pentru toată lumea, mai ales pentru oraș, pentru suporteri, care ar vedea echipa lor bătându-se cu cele mai bune din campionat.

Echipa este calificată și în semifinalele Cupei României. Poate Piteștiul să joace o nouă finală după cea din 1965?

Normal că poate, de ce să nu ne gândim la acest obiectiv?! Dacă tot am bătut atâta drum și am trecut de atâtea meciuri, ar fi păcat să ne oprim aici. Ăsta este gândul nostru. E foarte important pentru noi să încercăm să ajungem în finală și, de ce nu, să o și câștigăm! Vom face tot ce ține de noi să aducem trofeul la Pitești.

latovlevici 2