Fundașul Grigore Turda este unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei FC Argeș în acest sezon de CASA Liga I. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a devenit indispensabil în angrenajul echipei antrenate de Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi. A îmbrăcat tricoul alb-violeților în 23 de partide având evoluții bune spre foarte bune meci de meci. Împreună cu croatul Luka Maric, fotbalistul originar din Sighetul Marmației este unul din cei doi stâlpi ai defensivei alb-violete. Turda își dorește foarte mult să facă performanță cu FC Argeș și să îmbrace tricoul echipei naționale a României într-un viitor cât mai apropiat.  

Sezonul competiţional se apropie cu paşi repezi de final. Cum a fost pentru FC Argeş această ediţie de campionat?

Pot spune că a fost un sezon greu pentru o echipă nou promovată cum suntem noi. După rezultatele din turul campionatului mulţi ne vedeau retrogradaţi, dar noi nu ne-am împăcat cu acest gând. Am dat dovadă de unitate, am format un grup unit, iar apoi au început să apară şi rezultatele.

Cum a fost pentru tine impactul cu prima ligă?

A fost greu la început. Nu acumulam puncte, nu aveam nici rezultatele pe care ni le doream cu toţii. Am muncit şi mai mult, mi-am aşteptat rândul, iar când antrenorul m-a băgat în teren am dat totul pentru echipă şi nu am mai ieşit din primul unsprezece.

Care a fost cea mai mare dezamăgire din acest sezon?

Înfrângerea din deplasare cu FCSB, când adversarii aveau foarte multe probleme din cauza coronavirusului şi ratarea play off-ului. Toţi eram încrezători într-un rezultat bun în meciul cu FCSB, dar am făcut un joc slab şi am pierdut la scor de neprezentare. Am fost foarte aproape de a intra în play off și a fost dureros că nu am reuşit. Mă bucur însă că am trecut repede peste această dezamăgire. Obiectivul nostru inițial a fost evitarea retrogradării, însă dacă ajungeam în play off era un bonus pentru noi.

Există un secret al succesului pentru acest parcurs bun?

Da, seriozitate, multă muncă și unitatea grupului. Suntem ca o familie, am trecut cu toţii şi prin momente bune, dar şi mai puţin bune. De fiecare dată când ne-a fost greu am reuşit să ne ridicăm. Important este că am știut cu toții să gestionăm ambele situaţii şi să rămânem cu picioarele pe pământ. 

FC Argeş a obţinut licenţa UEFA. Ce ar însemna pentru club şi pentru jucători o participare în cupele europene?

Ar fi ceva extraordinar pentru mine, dar şi pentru ceilalţi jucători să jucăm în competiţiile europene după primul an de Liga I. FC Argeş este un club de tradiţie al fotbalului românesc şi trebuie să revină acolo unde îi este locul. Noi sperăm ca acest lucru să se întâmple într-un timp cât mai scurt pentru că piteştenii au fost obişnuiţi cu performanţe şi cu participări în cupele europene. Vom face tot ce ţine de noi pentru a le îndeplini acest vis și vom trata cu seriozitate fiecare meci, iar la finalul acestui play-out, când se va trage linie, sper să avem și mai multe motive de mulțumire.

În viitorul apropiat te gândeşti şi la echipa naţională a României?

Orice jucător profesionist se gândeşte să joace pentru ţara sa. Este foarte bine să îţi propui obiective înalte pentru că numai aşa poţi să progresezi. Sunt convins că dacă îmi voi face treaba foarte bine la echipa de club voi intra şi în vederile selecţionerului. De mic visez la acest moment.

arges2