Grigore Turda este unul dintre pilonii defensivei lui FC Argeș și unul dintre cei mai buni fundași din Superligă. Din păcate, fotbalistul în vârstă de 25 de ani s-a accidentat în partida cu FC U Craiova 1948 și a suferit o operație care îl va ține departe de teren câteva luni. Turda este convins că va trece cu bine peste acest moment greu și va reveni pe teren mult mai puternic.  

Cum decurge recuperarea? 

Recuperarea merge destul de bine, ușor-ușor o să încep sa merg din nou, însă o să mai dureze ceva timp până o să mă întorc pe gazon. Trebuie să respect programul de recuperare și să fiu sută la sută atunci când o sa revin. Muncesc din greu zi de zi și sper să fie bine.

Ai mai avut și alte accidentări grave în cariera ta? 

În 2017 am mai avut o fractură de piramidă nazală, însă timpul de recuperare a fost mult mai scurt pentru că nu a fost nevoie de o intervenție chirurgicală. În rest, pot spune că Dumnezeu m-a ferit de alte accidentări grave până în momentul de față. Aceste lucruri sunt inevitabile la fotbal și în orice sport. Important este să știi să treci mai departe peste aceste încercări.

Cât de greu este pentru un fotbalist să stea departe de teren? 

Foarte greu, nu credeam că poate fi atât de greu din punct de vedere psihic! Să îi văd pe colegii mei că se pregătesc, ca aleargă, ca își dau viața pe teren ... Îmi lipsește tot și mă doare că nu pot să fac nimic în privința asta. Am venit și în cârje la antrenamente pentru că am vrut să fiu alături de băieți. Nu pot însă să îi ajut decât cu încurajări.

Când crezi ca vei reveni pe gazon? Ce nu te doboară, te face mai puternic, nu-i așa?

Dacă totul decurge așa cum trebuie, voi reveni luna decembrie. Nu vreau sa grăbesc lucrurile pentru a nu apărea complicații. Vreau să am încredere deplină în piciorul accidentat și să pot da 100% atunci când voi reveni pe teren. Treci prin momente foarte grele când ai o asemenea accidentare, însă trebuie să iau lucrurile pas cu pas. Sunt convins că voi reveni mult mai puternic decât eram înainte de accidentare.

După rezultatele de până acum, play-off-ul mai este un obiectiv realizabil? 

Da! Mai sunt multe meciuri de jucat și este devreme sa ne gândim ca am pierdut play-off-ul. Anul trecut am avut un parcurs asemănător și am reușit într-un final calificarea. Am muncit enorm și am crezut în noi până în ultima clipă. Sper ca și anul acesta să fie la fel. Dacă ne uităm pe clasament, distanța dintre noi și locul 6 nu este mare. Important este să începem să câștigăm și să avem constanță în rezultate.

Care crezi că este cauza acestor rezultate negative și ce ar trebuie schimbat în jocul echipei pentru a redresa situația din clasament? 

Cred că încă nu s-au format relațiile de joc. Sunt mulți jucători noi și trebuie să-i integrăm cât mai bine pentru a fi o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Toți trebuie să băgăm capul în pământ, să muncim mai mult decât am făcut-o până acum și să respectăm indicațiile tactice ale staff-ului. Dacă vom face aceste lucruri, sunt sigur că va veni o îmbunătățire a jocului și, implicit, a rezultatelor.

Ce mesaj ai pentru fanii care sunt nemulțumiți de aceste rezultate? 

Avem nevoie de susținerea lor necondiționată pentru că doar împreună suntem mai puternici. S-a văzut acest lucru în anumite meciuri. Noi ne dorim să îi facem fericiți de fiecare dată. Cred că în ultimii ani am reușit să ridicăm steagul sus. Nu trebuie să uităm că echipa a fost în ligile inferioare până acum câțiva ani. Trebuie să luăm lucrurile pas cu pas și să nu sărim peste etape. Este ca la școală. Nu poți ajunge la facultate după ce termini generala ... 

Înainte de accidentare erai unul dintre jucătorii aflați în vederile selecționerului. Te mai gândești la o convocare la echipa națională a României?

Sigur! Știu că Dumnezeu mă va ajuta să trec peste această încercare. Totul va depinde doar de evoluțiile mele. Este o mare mândrie să îmbraci tricoul României. Cred că orice jucător trebuie să aibă acest țel. La acest lucru visez încă din primii ani de juniorat. Sper să vină ziua în care să trăiesc și eu acest sentiment.

23

22