A împlinit 21 de ani în 15 octombrie. S-a format la clubul Sport Team și a plecat de foarte tânăr la echipa franceză Rennes. A revenit în România, la Academica Clinceni pentru care a evoluat în 28 de partide și a marcat patru goluri în ediția 2019-2020. În acest sezon a ajuns la Astra, pentru care a marcat de două ori, în Cupa României, cu Petrolul Ploiești și în campionat, împotriva lui FC Hermannstadt. Acesta este George Cristian Merloi, un tânăr fotbalist ambițios, care se visează în cupele europene și la Jocurile Olimpice (n.n. a fost trecut pe lista lărgită).

Ai stat o bună perioadă în Franța. Cum a fost acolo?

Da, am ajuns la Rennes încă de la 15 ani, am susținut probe la această echipă de trei ori, până am semnat un contract! Veneam de la clubul bucureștean Sport Team. Am semnat pe trei ani, am evoluat pentru echipa secundă a lui Rennes, pentru echipele U-18 și U-19, și m-am antrenat cu prima echipă de mai multe ori. L-am cunoscut și pot să spun că m-am împrietenit cu Hatem Ben Arfa (n.n. fost internațional francez, trecut pe la PSG, Marseille, Newcastle, Valladolid), care-i trata toți colegii cu foarte mare respect și era respectat de toți. Pe cei veniți de la juniori îi încuraja, este un adevărat exemplu și un super-tip , iar pentru mine a rămas un idol, aș putea spune.

Cum ai ajuns la Academica Clinceni?

Am ajuns la Clinceni printr-o conjunctură. Cei de la Rennes au considerat că nu eram pregătit pentru prima echipă, iar eu nu îmi mai doream să stau la echipa satelit a lor, vroiam să fac cât mai repede pasul la seniori. Așa am ajuns la Academica. Pot spune cu convingere că nu regret revenirea în fotbalul românesc.

Vara trecută ai ales Astra Giurgiu ...

După un an la Clinceni am venit la Astra și am încredere că vom avea un final de sezon cu succes. Pe primul plan, sper la câștigarea Cupei României, un trofeu ar fi extraordinar, dar există și șansa unei calificări în cupele europene, din play-out. Ceva tot trebuie să reușim! Iar pentru mine, visul cel mai mare îl reprezintă prezența la Jocurile Olimpice. Sunt pe lista lărgită, le mulțumesc celor care s-au gândit la mine, sper să continui forma bună din ultima perioadă, să mă impun și, cu puțină șansă, să ajung în Japonia. Dacă nu va fi să fie, voi rămâne fanul înfocat al echipei naționale la Olimpiadă. România are șanse la medalii, asta  este opinia mea!

Îți dorim succes din toată inima! Cum îți petreci timpul pe care nu îl mai dedici fotbalului?

(Zâmbește) Mulțumesc frumos. În timpul liber mă joc pe play-station, iar Fortnite este jocul meu preferat

Care este mâncarea pe care nu o refuzi niciodată?

Pastele, categoric.

Care este locul în care ți-ai dori să trăiești?

Spania. Pentru mine, orașul cel mai frumos din lume rămâne Barcelona și pentru că echipa mea preferată de fotbal e Barca.

astra2