Florin Pârvu ca împlini 49 de ani pe 2 aprilie. Are două selecții la echipa națională, un titlul de campion cu Dinamo în 2002 și a mai evoluat, printre altele, pentru Petrolul Ploiești, Universitatea Craiova, FC Brașov sau AEL Limassol. 
Mai apoi, a antrenat șapte ani în China echipe de juniori și tineret, iar din 2023 a fost numit ”principal” la Petrolul, echipa orașului său natal. La scurt timp după despărțirea de ”lupii galbeni”, a fost solicitat să pună umărul la salvarea de la retrogradare a echipei din Voluntari. A debutat în această nouă sa misiune într-una dintre cele mai spectaculoase partide ale acestei ediții de campionat, UTA – FC Voluntari 4-3.

Mister, cum vi se arată această nouă provocare profesională, la Voluntari?

Nu este ușor, asta-i clar, dar am venit cu încredere pentru că eu consider că aici este un climat bun pentru a lucra. Știu că situația în clasament nu este ușoară, dar cred că o putem scoate la capăt. Cu putere și cu unitate.

Cât de greu este pentru un antrenor să schimbe atât de rapid o echipă cu alta în SuperLigă?

În primul rând, vreau să le mulțumesc celor de aici, de la Voluntari, care au crezut în mine și mi-au făcut această ofertă imediat după ce am reziliat contractul cu Petrolul. Mărturisesc că și eu am fost surprins de această ofertă rapidă, dar este bine pentru că rămân astfel în circuit, rămân angrenat în tot ce înseamnă SuperLiga. Repet ce am spus mai devreme, cred cu toată tăria că putem scoate echipa din această situație neplăcută. 

Un alt lucru important este ca echipa să răspundă pozitic la schimbarea antrenorului și chiar dacă a pierdut cu UTA, FC Voluntari a arătat foarte bine pe teren, cu foarte multe ocazii de gol. Cum ați văzut dumneavoastră acest meci nebun de la Arad?

Da, chiar că a fost un meci nebun, cu multe răsturnări de scor, noi am avut multe alte ocazii de a marca ... Da, este clar că echipa a avut reacție foarte bună reușind să marcheze de trei ori în deplasare, să presteze un joc solid, am arătat că suntem un grup foarte bun. Din păcate, nu am reușit să ne întoarcem cu puncte, dar jocul în sine îmi dă încredere pentru perioada care urmează.

Ce mai poate spune un antrenor după un astfel de meci?

(Zâmbește) Nu sunt multe de spus, te trec foarte multe gânduri. Am stat mult după meci și am analizat, și pot spune că am încredere totală în jucători și în prestațiile lor. Le-am spus înainte de meci că sunt convins că vom face multe lucruri bune împreună, pentru că-i cunosc ca grup, le cunosc potențialul. Repet, mă bucur că au avut reacție la meciul de la Arad, chiar dacă, în final, l-am pierdut.

Ce poate face diferența în acest play-out și unde trebuie FC Voluntari să puncteze?

În primul rând trebuie să punctăm pe tabela de marcaj, e important să luăm puncte! Mai mult decât atât, trebuie să ne regăsim împreună încrederea pentru că am găsit echipa ușor debusolată. Sper, acum, să învingem pe Hermannstadt și să avem puțin mai multă încredere în potențialul nostru. Pentru că FC Voluntari are potențial peste locul ocupat în prezent în campionat. În concluzie, trebuie să luăm rapid puncte!

42