Are numărul 93 pentru că s-a născut în anul 1993, pe 16 august. Florin Iacob este un brașovean care și-a găsit locul la Arad și care, în sezonul trecut, a ajuns la echipa națională datorită prestațiilor excepționale. În această ediție a Superligii, a fost de 15 ori integralist și, chiar echipa sa nu traversează o perioadă foarte bună, vrea să scrie istorie pentru UTA, visează la un trofeu și la cupele europene intercluburi.

Florin, ai început al patrulea sezon la Arad, dintre care ultimele trei în Superligă. Cum este să trăiești această experiență? 

Cred că este  una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Sunt emoționat și, totodată, onorat că am parte așa ceva. 

Ai bifat peste 100 de meciuri în tricoul UTA-ei, ai promovat din Liga  a 2-a, ai purtat și banderola de căpitan. Ce înseamnă acest club pentru tine? 

Da, într-adevăr, UTA înseamnă mult pentru mine, acest club mi-a oferit tot ceea ce își dorește un fotbalist. Condiții de performanță, susținere, niște suporteri minunați, care rămân lângă echipă și la bine și la greu. Și da, chiar pot spune că UTA este familia mea și mă bucur că fac parte din această familie!

Anul acesta, spre deosebire de alți ani, aveți un parcurs bun în Cupa României. Ce ar însemna un trofeu cu UTA și o calificare în cupele europene? 

Într-adevăr, am avut un parcurs mulțumitor în Cupa României. Sper ca acest parcurs bun să ne ducă, mai departe, în finală și acea finală să o și câștigăm. Întradevăr, acest trofeu ar însemna enorm pentru UTA și pentru istoria clubului.

Publicul de la Arad a rămas lângă voi indiferent de rezultate, de la Stadionul Motorul, în liga secundă, la Arena Francisc Neuman umplută până la refuz în multe meciuri. Cât de important este sprijinul lor?

Cum am spus-o și cu alte ocazii, acest public și acest oraș respiră fotbal. UTA este o emblemă a comunității locale, cu ea te prezinți în lume. Când spui Arad, spui și UTA, iar suporterii înseamnă enorm, îți dau un sentiment unic, pe care nu-l simți pe foarte multe alte stadioane din România. Pentru mine, publicul arădean este unic. 

Play-out-ul se anunță mai disputat ca niciodată. Ce obiectiv v-ați propus pentru acest final de sezon regulat și în play-out? 

Clar, obiectivul nostru este să strângem cât mai multe puncte până la finalul sezonului regulat. E adevărat că suntem într-o perioadă dificilă, dar noi suntem încrezători că această echipă se va salva de la retrogradare.

Ai fost convocat din tricoul Arad-ului la echipa națională în două rânduri. Te gândești în continuare la o eventuală convocare? 

Sunt mândru că am reușit, prin prestațiile mele, să fiu convocat la echipa națională. Cu siguranță, mă gândesc permanent la o următoare selecție, dar până atunci mai am mult de muncă la UTA. Dacă voi avea prestații bune la echipa de club, cu siguranța voi fi din nou printre ”tricolori”. 

Sezonul precedent ai fost portarul din Superligă cu cele mai multe meciuri fără gol primit. A fost, pe plan personal, cel mai bun sezon din carieră?

Da, pot spune că da, a fost unul din cele mai bune sezoane ale mele în Superligă și îmi doresc să retrăiesc acele momente cât mai repede.

22

23