Eugeniu Cebotaru este un moldovean născut la Chișinău pe 16 octombrie 1984. A debutat în prima ligă într-un CFR Cluj – Ceahlăul 1-1, disputat pe 24 februarie 2007. Are patru sezoane jucate pentru Ceahlăul și două pentru Academica Clinceni, timp în care a adunat 142 de meciuri și 17 goluri. Eugeniu Cebotaru are 65 de meciuri pentru echipa națională a Moldovei!

Ești la al doilea sezon la Academica Clinceni. Te așteptai ca în acest an competițional echipa să aibe asemenea rezultate?

Da, sunt de doi ani la Academica Clinceni și am onoarea să fac parte din această familie. O familie pe care am creat-o toți împreună într-un timp atât de scurt! O echipă tânără în Casa Liga 1, cu rezultate bune. Poate, pentru unii, care nu văd munca noastră zi de zi, acest lucru este o minune. Dar când am plecat la drum, în acest campionat, eu eram sigur că o să facem o figură frumoasă, fiind în cadrul clubului și văzând munca zi de zi pe care o facem! S-a strâns un grup de jucători cu calitate și caractere. Nu e ușor să construiești într-un timp atât de scurt. Avem jucători profesioniști, responsabili, cărora le place fotbalul și care fac această meserie cu pasiune. Asta contează foarte mult. Cum spuneam, suntem un grup foarte puternic. 

Cum vezi finalul de sezon regulat? Care sunt şansele Academicii Clinceni să ajungă în play-off?

Finalul de campionat e foarte strâns, multe  echipe speră la playoff. Asta arată că e un campionat interesant, cu emoții și miză până la ultima etapă. Șansele sunt în mâinile noastre. Mai avem două meciuri importante, eu le consider cele mai importante ale campionatului. De aceste două meciuri depinde îndeplinirea obiectivului nostru – participarea în play-off. Trebuie să fim foarte concentrați și să fim pregătiți pentru ambele meciuri pe toată durata lor. Ne-am aflat tot campionatul sus în clasament și ne dorim foarte mult să rămânem acolo. 

Cât de importantă ar fi o calificare în playoff pentru echipă? Dar pentru tine?

Atât pentru echipă cât și pentru mine ar fi o calificare mult dorită și un succes enorm. M-ar face mândru și împlinit ca fotbalist. Clubul ar crește foarte mult ca imagine și poate avea și o liniște financiară pentru viitor, care ar ajuta la dezvoltare. 

Cunoşti foarte bine jucătorii de la tineret. Cum ţi s-a părut naţionala U21 a României la turneul final de la Euro? România a fost eliminată fără să piardă.

Am urmărit toate meciurile echipei naționale de tineret la acest turneu final. Mi-a plăcut cum a arătat echipa, determinarea cu care au jucat. Băieții și-au dorit foarte mult o calificare și au meritat-o. Dar, cu părere de rău, nu au avut poate un pic de noroc. România are o generație frumoasă, cu jucători talentați și de calitate. Cred că peste un timp scurt, naționala României va avea o generație cu un viitor frumos, pe care o așteaptă de mult timp suporterii. Ar putea fi o echipă care să-i facă mândri pe fani și să-i bucure cu un turneu final.

cebotaru 1 (1)