Erico Constantino Da Silva s-a născut pe 20 iulie 1989 la Juazeiro (Brazilia) și a venit în România în 2012, meciul său debut fiind chiar de ziua sa de naștere, Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova 6-2. De atunci a adunat 131 de meciuri pentru ”șepcile roșii”, Pandurii, Astra și UTA, reușind sa marcheze nouă goluri dintre care patru în acest sezon!
Excelent cunoscător al fotbalului din toată lumea, brazilianul ajuns acum la Arad vorbește și scrie cursiv românește fiind un excelent partener de discuție.

Cum se simți în România după atâtea sezoane aici?

Mă simt foarte bine, aici mă simt exact ca acasă. Am lucrat în zone diferite al țării și peste tot sunt oameni calzi și prietenoși. Mi-e bine, sunt fericit aici!

Ați jucat în acest sezon fără spectatori și cu toate acestea suporterii au fost mereu alături de voi. Cum e relația cu ei?

Da, e mare păcat că nu avem suporterii lângă noi, la stadion, dar ei ne trasmit mereu energia lor pozitivă și mesaje personale extrem de emoționante. Ei ne susțin din toată inima, cum știu ei mai frumos și asta mă mobilizează să joc cât mai bine, să nu-i văd triști din cauza mea.

Ai marcat câteva goluri decisive în sezonul acesta, care e secretul acestor reușite? 

Mă bucur că am reușit să înscriu, sper să continue așa în următoare meciuri. Nu am nici un secret, trebuie doar să fiu bine poziționat și să am răbdare când atac mingea. Și, în plus, legătura pe care o am și cu Roger (n.n conaționalul său Rodriguez Figueira Roger) mă ajută mult.

Cum e să joci la o echipa de mare tradiție cum este UTA?

E foarte frumos și mă bucur că am ajuns aici, la UTA. Îmi pare rău că încă nu am prins suporterii în stadion, am înțeles de pe internet și de la televizor că e o atmosferă extraordinară cu ei. Abia aștept!

Ați început bine play out-ul, cum anticipezi că se va juca până la final?

Mă bucur că noi am început cu dreptul, cum se zice. Acum trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să strângem cât mai multe puncte pentru a ajunge la obiectivul nostru.

silva 2