Enriko Papa calcă pe urmele altor fotbaliști albanezi care au scris pagini de istorie în fotbalul nostru, Arben Minga, Sulejman Demollari, Roland Agalliu, Albert Duro sau Azdren Llullaku fiind doar câțiva dintre ei. Născut pe 12 martie 1993, Enriko a debutat în 27 iulie 2018, în partida FC Botoșani – FC Hermannstadt 2-0, iar primul gol l-a marcat în același an, pe 2 septembrie (FCSB – FC Botoșani 2-2). De atunci, mijlocașul albanez a adunat 94 de meciuri și a marcat nouă goluri pentru moldoveni, devenind din acest sezon căpitanul echipei.

Enriko, puțină lumea ar fi crezut că, după patru etape, FC Botoșani va avea 10 puncte la ce program a fost. Care e secretul vostru?

Nu e un secret, noi facem antrenament cum trebuie, Marius (n.n Croitoru, antrenor FC Botoșani) ne dă încredere la toți, ne învață să credem în noi cât mai mult, suntem toți jucători buni. Cred că ăsta e. Noi jucăm, nu ne e frică de joc. Nu folosim mingi lungi, practicăm un fotbal frumos, cu mingea jos. Ăsta e stilul nostru și trebuie să-l îmbunătățim cât mai repede, chiar dacă au venit de curând câțiva jucători noi. Nu putem spune că practicăm un fotbal extraordinar până acum, dar suntem pe un drum bun.

Toată lumea este surprinsă de exprimarea voastră pentru că au plecat în vară 14 jucători și, practic, aliniați o echipă nouă ... 

Da, așa e. Dar, oricum, am rămas cinci-șase jucători din vechiul lot și îi ajutăm și pe ceilalți să se integreze, să învețe stilul nostru. Avem noroc că noii veniți, unii dintre ei, au înțeles repede această filosofie a clubului și mergem înainte cu încredere. 

Sincer, se puteam mai mult?

Da, normal că se puteam mai mult. Se putea să avem acum toate punctele puse în joc. Noi suntem totuși mulțumiți, nu putem spune altceva. Trebuie să continuăm pe drumul acesta. 

Din acest sezon ai banderola de căpitan. Știi cum se spune, de la Botoșani se vând cel mai repede căpitanii. E ultimul tău sezon la Botoșani?

(Râde) Nu știu. Da, sunt în ultimul an de contract, dar dau tot pentru echipă. Nu știu ce va fi mai departe, vorbim cu conducerea să vedem ce se va întâmpla. Eu sunt mulțumit pentru că am primit banderola, îi mulțumesc lui Marius pentru încrederea acordată și voi face tot ce cred eu că e mai bine, îi voi ajuta pe toți, îmi voi ajuta echipa. 

Rămâne FC Botoșani o opțiune pentru tine și din iarnă?

Normal! Echipa m-a ajutat prea mult! Eu am venit din Albania aici și în echipa asta am crescut foarte mult. Le mulțumesc pentru asta tuturor de la acest club, toți m-au ajutat. Eu sunt pregătit să întorc tot binele primit. Dacă e să rămân aici, vorbesc cu familia mea, cu soția, cu copilul, ei sunt deasemenea foarte fericiți la Botoșani. Vedem ce va fi.

Crezi că FC Botoșani va prinde play-off-ul pentrui al treilea sezon consecutiv?

Pentru mine nu e doar play-off-ul obiectiv! Eu îmi doresc să fim mai sus, vreau cupele europene, pot să zic și campionatul, chiar dacă unii vor râde de mine că spun asta. Noi avem jucători foarte, foarte buni. Vedeți și dumneavoastră, echipe ca Cluj, FCSB, Universitatea au jucători de la Botoșani, Mediaș ... Trebuie să muncim în continuare la fel de bine și putem să ieșim chiar noi campioni, de ce nu?!

Cum ți se pare acest sezon al Ligii 1, cu Craiova, cu Rapid, cu revenirea fanilor în tribune?

Frumos, foarte frumos! Ăsta e fotbalul adevărat, să vezi fanii în tribune, chiar dacă te înjură, asta este. Să se bucure pentru echipa lor, acesta este fotbalul adevărat, așa trebuie să fie. 

Sperați într-o victorie la Mediaș?

Normal, noi mergem oriunde să câștigăm. Și cu Barcelona, dacă ar fi să jucăm, noi tot la victorie vom merge (Zâmbește).

bt2