Emil Săndoi  a fost instalat la Târgoviște pe 1 iulie 2020. A condus echipa la barajul cu CS Mioveni după doar o lună și jumătate de la semnarea contractului, l-a câștigat, iar Chindia s-a menținut în Liga I, într-un sezon afectat puternic de pandemia de coronavirus, la fel ca întreaga societate românească. Un an mai târziu, în vara lui 2021, cu fostul mare jucător al Craiovei pe bancă, Chindia a terminat campionatul pe cea mai bună poziție din istoria fotbalului târgoviștean, locul 7. A urmat și de această dată un meci de baraj, semifinala pentru UEFA Conference League, pierdută cu 2-3 la Buzău, în fața Viitorului. Chindia a abordat acel meci de baraj din postura de câștigătoare a play-out-ului. 

Domnule Emil Săndoi, sunteți în fața unui nou baraj, al treilea de când ați preluat-o pe Chindia, în urmă cu aproape doi ani. Cum vedeți dubla cu Concordia Chiajna și, mai ales, primul meci?

Este un baraj cât un campionat întreg, pentru noi. Ne-am fi dorit să nu ajungem aici. Din păcate asta a fost situația, iar acum trebuie să o scoatem la capăt. Întâlnim o echipă care își va vinde scump pielea, o echipă care nu are nimic de pierdut. Sunt câțiva jucători cu experiență în prima ligă la Chiajna. 

Nu este un inconvenient că se va juca prima manșă pe teren sintetic? 

Da, acest lucru poate fi un impediment pentru noi. După cum știm cu toții, în prima ligă nu se joacă pe sintetic. În această săptămână, am efectuat câteva antrenamente pe suprafață artificială, pentru a ne acomoda. Știm că gazonul sintetic de la Chiajna nu este chiar cel mai bun. Va trebui să fim concentrați, montați pe toată durata jocului și trebuie să demonstrăm că suntem o echipă care a obținut rezultate bune și care, conjunctural, se află în această situație ingrată de a juca baraj.

Ce probleme de lot aveți în acest moment?

Avem doi jucători incerți pentru primul meci, dar pe care îmi doresc din tot sufletul să îi avem apți pentru retur. Este vorba de Cornel Dinu și Mihai Butean. 

În mod normal, experiența Chindiei la nivelul primului eșalon, vorbim despre trei sezoane consecutive în Liga I, dar și forța de grup, ar putea să facă diferența la acest baraj?

Da, așa ar trebui să se întâmple. Mă gândesc la perioada de când sunt eu aici. Am avut perioade cu rezultate foarte bune. Speram să nu se mai întâmple ca această echipă să ajungă la baraj. Trebuie să ne impunem, să fim responsabili. Când nu ești concentrat, fotbalul poate să îți aducă și lucruri neplăcute. 

Se poate tranșa soarta barajului încă din prima manșă?

Nu știu asta. Dar știu că trebuie să fim pregătiți pentru ambele manșe. Sper să fie maxim 180 de minute la capătul cărora echipa mai bună să câștige, iar acea echipă să fie Chindia Târgoviște.

sandoi 2

sandoi 3