Al 52-lea fotbalist produs de Academia Gheorghe Hagi a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc! Facem așadar cunoștință cu Eduard Radaslavescu, născut pe 30 iulie 2004, la Orșova, un mijlcaș ofensiv care s-a făcut remarcat și prin golurile marcate de la mare distanță de poarta adversă. Ultima lui realizare a fost cea din meciul selecționatei U-20 cu Cehia, când execuția sa a fost unanim apreciată de specialiști și mass media. 
A debutat în prima echipă a Farului Constanța în meciul din Cupa României, cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe și a prins minute și în partida de campionat cu FC Argeș. 
Eduard Radaslavescu a marcat la fel de spectaculos, cu șuturi puternice din afara careului, în cele două manșe ale semifinalei campionatului național de junior U-17, împotriva Universității Craiova, dar și în partidele Farului Constanța II din Liga a 3-a.

Ai marcat un gol superb în meciul selecționatei U-20, cu Cehia și nu este singurul. Cum pregătești acest gen de execuții?

Vă mulțumesc pentru aprecieri! Exersez foarte multe la toate antrenamentele acest gen de faze și mă bucur că am reușit să marchez și pentru echipa națională, că mi-a ieșit execuția. Sunt extrem de fericit că toată lumea, colegii, prietenii și familia m-au felicitat direct sau mi-au transmis mesaje de încurajare.

Cum te ajută coechipierul tău Constantin Grameni, care este căpitanul echipei naționale U-20?

Adevărat, Grameni ne ajută foarte mult pe toți, nu numai pe mine. Este un fotbalist valoros și cu foarte mare experiență comparativ cu mine. Îi mulțumesc și pe această cale.

Ce a reprezentat pentru tine convocarea la o categorie de vârstă superioară?

Foarte mult! E un sentiment pe care nu-l pot descrie bine, îmi găsesc mai greu acum cuvintele. Wow, să reprezint România, să joc pentru echipa națională a fost visul meu dintotdeauna.

Care este echipa ta favorită din fotbalul internațional?

(Zâmbește) A fost Barcelona până la transferul lui Leo Messi. Acum, recunosc, mă uit cu mai mare plăcere la meciurile lui Manchester City.

În ce campionat din străinătate ți-ai dori să evoluezi?

În Premier League, categoric! Mi se pare cel mai puternic campionat din lume. Îmi place, de asemenea, și Serie A, aș fi la fel de fericit să ajung să evoluez în Italia.

Care este fotbalistul tău preferat din fotbalul mare?

Îmi place foarte mult Kevin De Bruyne, îi urmăresc toate meciurile de la echipa de club și de la națională. Din trecutul mai îndepărtat, mi-a plăcut foarte mult Ronaldinho.

Ce îți dorești de la viitor?

În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos și să pot crește valoric cu fiecare antrenament. Să progresez și să prind cât mai multe meciuri în Liga 1. Mă bucur că am debutat și în Cupa României, dar am fost extrem de trist că echipa mea nu merge mai departe în această competiție. Îmi doresc, de asemenea, să-i văd mulțumiți pe toți cei care m-au ajutat să ajung până aici și care au în continuare încredere în mine, în viitorul meu fotbalistic.

eduard 2