S-a născut în Vestul țării, la Jimbolia, pe 1 iulie 1994. În 2017, s-a transferat în Nord-Est, la FC Botoșani, după evoluții apreciate la Poli Timișoara, Luceafărul Oradea și ASA Tg. Mureș. Eduard Adrian Pap a devenit, în scurt timp, unul dintre oamenii de bază ai clubului. În acest sezon, a lipsit doar într-un singur meci, în etapa a 6-a.

Bună ziua, Edi, ce concluzie ai putea trage după prima jumătate a sezonului regulat?

A fost un tur mai ciudat, cu bune și cu rele, dar parcă au fost mai multe bune. Bineînțeles că se putea și mai bine, dar sunt mulțumit pentru că eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun. Trebuie să ne concentrăm pe ce urmează și să facem mult mai multe puncte în retur. 

Ți se pare un campionat mai greu decât precedentele?

Da, este un campionat mult mai echilibrat decât precedentele, sunt echipe mult mai bune, toate meciurile sunt mult mai grele, orice echipă o poate bate pe cealaltă, nu prea mai există favoriți. Eu cred că acest echilibru este foarte bun pentru dezvoltarea fotbalului din România.

Din păcate, ați rămas în istoria nefericită a Superligii după acel 0-7 de la Sf. Gheorghe. Ne poți spune ce s-a întâmplat acolo?

Of ... Astfel de momente fac parte din viața oricărui fotbalist, chiar și a echipelor mult mai mari, din păcate. Eu cred că a fost un accident, un accident care nu se va mai repeta vreodată. A fost o situație delicată, am rămas în zece oameni, au fost și trei jucători importanți care au lipsit, fiind accidentați ... În fine, eu zic că nu o să se mai întâmple așa ceva!

Tu ești mulțumit de evoluțiile tale sau ai ceva să-ți reproșezi?

Nu chiar întrutotul, au fost și câteva meciuri în care puteam face mult mai multe lucruri bune pentru echipă, dar per ansamblu cred că m-am prezentat OK. Eu nu voi fi niciodată mulțumit sută la sută de evoluțiile mele, știu că întotdeauna voi avea loc de mai bine în această profesie. 

Dacă nu ne înșelăm, ai apărat trei lovituri de pedeapsă în 15 etape. Cum reușești?

(Zâmbește) E un secret! Împreună cu Alin (n.n. Alin Bordeanu, antrenorul cu portarii), am antrenat și aplicat o tactică pe care nu o voi dezvălui. Suntem foarte mulțumiți că își arată roadele.

Mai are șanse FC Botoșani să prindă play-off-ul?

Da, eu zic că putem atinge acest obiectiv. Pentru aceasta, grupul trebuie să se închege, îmi doresc ca și fotbaliștii noi veniți să se integreze mult mai bine, pentru că au fost destul de multe schimbări în vară, dar pornim încrezători în acest retur. Trebuie să tratăm atent fiecare meci, să le luăm pe rând. Primul este cu Chindia și sper să plecăm cu toate cele trei puncte. 

Chindia Târgoviște este, totuși, echipa momentului în Superligă ...

Corect, a avut patru victorii consecutive. Dar, să fim serioși, nu avem voie să mergem la Chindia și să nu ne gândim la victorie, cu tot respectul pentru adversar și ultimele sale realizări. Eu zic că noi suntem echipa mai bună, o dovedesc rezultatele din ultimii ani și, de aceea, trebuie să intrăm pe teren cu gândul doar la victorie! Numai așa o vom putea și obține, egalul nu ne mulțumește.

Dacă tot ai pomenit despre anii trecuți, acum pare să fi schimbat mult și stilul de joc, puneți mai mult accent pe defensivă, pe organizare, față de perioada cu fostul antrenor, când formați o echipă ofensivă. Cum apreciezi această schimbare de exprimare?

Da, am mai spus-o, au fost schimbări în vară, s-a schimbat și antrenorul, au venit și mulți jucători noi, clar nu mai putea fi același joc. A plecat mai mult de jumătate de echipă, de aia și spun, jucătorii noi trebuie să se integreze mai repede în grup și în exprimarea echipei, să-și dezvolte relațiile de joc în conformitate cu cerințele antrenorului.

A propos de plecări / veniri, ai ceva gânduri de transfer?

Eu nu mă gândesc la asta, mă rog la Dumnezeu să mă țină sănătos, să mă antrenez cât mai bine, să apăr etapă de etapă, să-mi ajut echipa să-și atingă țelurile. Eu mă simt foarte bine aici, sunt fericit în Botoșani. Pentru mine, FC Botoșani este a doua casă, tot ce mi-a oferit până acum a fost doar bine!

31

32