Eduard Adrian Pap s-a născut pe 1 iulie 1994, la Jimbolia și a debutat în prima ligă la o vârstă fragedă. Se întâmpla pe 13 decembrie 2013, în partida Dinamo – ACS Poli Timișoara 4-0. După două sezoane la echipa din Banat, a fost transferat la ASA Târgu Mureș, iar din 2017 este la FC Botoșani. În această ediție de campionat este integralist, a fost nominalizat de trei ori în ”Echipa etapei” și de tot atâtea ori a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului.

Noi spunem că echipa ta are nevoie urgentă de o victorie, tu ce crezi?

Întradevăr, nu am mai câștigat de ceva timp și ne simțim obligați să câștigăm în această etapă, cu Pitești.

E o echipă cu care v-ați întâlnit anul acesta în Cupa României. Va fi greu?

Nu, nu ne este teamă. Întradevăr, este o echipă bună, care are rezultate pe măsură, dar noi trebuie să mergem fără frică și și să luăm cele trei puncte. Nu va fi ușor, dar acesta este obiectivul nostru pentru meciul din această etapă.

În ultimele partide ați plecat mereu cu prima șansă, dar nu ați reușit să câștigați. Ce s-a întâmplat cu voi, cu echipa?

Întradevăr, am avut multe rezultate de egalitate în ultima perioadă. Nu, nu s-a întâmplat nimic special, pur și simplu ne-a lipsit golul. Nu am putut să marcăm, chiar și când jucam bine. Nu pot să zic că nu am tratat cu seriozitate fotbalul, doar că ne-a lipsit acel moment de luciditate în fața porții adverse. Am făcut patru meciuri egale, din păcate a venit și înfrângerea cu Farul, un meci pe care nu aveam voie să-l pierdem ... Nu mai avem ce face, trebuie să mergem înainte învățând din greșeli. Nu este un moment bun al nostru, dar este un moment prin care am mai trecut în fiecare an și de fiecare dată am știut să-l depășim, să ieșim din el. În ultimele două sezoane ani am intrat în play-off și acest lucru cred că se va întâmpla și anul acesta!

Totuși, în cazul unui rezultat nefericit la Pitești, puteți ieși dintre primele șase echipe, o zonă a clasamentului în care ați stat mai mereu în acest tur de campionat ...

Așa este. Dar să știți că noi nu ne gândim la o înfrângere în meciul de la Pitești! Mergem acolo gândindu-ne să câștigăm și eu cred că vom reuși să facem tot ce depinde de noi pentru a ne atinge țelul propus.

Tu, personal, ești într-unul dintre cele mai bune momente ale carierei. Care este secretul tău?

Da, recunosc, este o perioadă bună a mea și mă bucur că pot să-mi ajut echipa.  Sper să merg pe acest drum până la finalul sezonului. Secretul? Munca, munca. Trebuie să muncesc, să fiu serios și să dau tot ce e mai bun din mine pe teren.

Te simți mai eliberat că nu mai prea ai concurență pentru postul de titular?

Nu știu dacă este vorba de a avea sau nu concurență, trebuie să ai liniște, trebuie să ai încredere și să-ți faci treaba. Recunosc, este un moment bun al meu, trebuie să-l țin cât mai mult și să mă țină Dumnezeu sănătos până la finalul sezonul, adică atât timp cât echipa are nevoie de mine.

Crezi că în urma acestor evoluții constant bune meritai și banderola de căpitan?

(Zâmbește) Mi-au dat și mie banderola de căpitan, când a ieșit Papa. Dar asta nu pot să decid eu, Marius (n.r. Croitoru, antrenor) decide cine este căpitan, eu când intru în teren mă gândesc doar să dau ce este mai bun din mine pentru binele echipei.

Făcând o analiză a acestei părți de campionat, putem spune că actualul clasament reflectă cu adevărat valoarea competitoarelor?

Deja lucrurile par a fi clare! Primele trei vor rămâne și la final exact acele echipe care sunt și în prezent pe podium, iar pentru următoare trei locuri ne vom bate șase-șapte alte cluburi. Adică cele care sunt acum pe locurile 4-6, următoarele trei și văd că a intrat acum și Chindia în cărți, după victorie din ultima etapă. E o echipă solidă. Chindia, UTA, Rapid, Pitești, noi, Farul, Voluntari, cam astea ar fi ... De Sepsi nu știu ce să zic, e o diferență destul de mare de puncte. Dar vedeți și dumneavoastră, în fotbal este posibil orice. Legi două-trei victorii și, la cât de echilibrat este campionatul, imediat urci în clasament.

Te gândești și mai departe, la un eventual transfer?

Vă spun sincer că în acest moment nu mă gândesc decât cum să-mi fac treaba aici, să prind play-off-ul din nou cu Botoșani. Pe viitor, vom vedea ce va fi, dar nu are rost să vorbim despre viitor, prezentul contează.

Te-ai fi așteptat și la o convocare la echipa națională sau e prea mult?

Nu e prea mult, vă dați seama că nu e prea mult. Îmi doresc o convocare la națională și sunt sigur că va veni. Trebuie să muncesc, trebuie să merg pe aceeași linie și sunt convins că se va întâmpla până la urmă. Mai repede, mai târziu, nu are importanță, eu am mare încredere că se va întâmpla.

pap 2