Eduard Marian Florescu s-a născut pe 27 iunie 1997 la Pitești, dar activitatea sa de mare performanță este legată stric de echipa din Nordul Moldovei. A debutat pe 2 septembrie 2018, în partida FCSB – FC Botoșani 2-2 și a marcat primul său gol un an mai târziu, în meciul FC Botoșani –  Gaz Metan Mediaș 1-1. A jucat 65 de meciuri în prima ligă și a marcat de patru ori.
Mijlocașul de picior stâng a avut în acest sezon evoluții extrem de apreciate de specialiști și media sportivă.

Multă lume spune că FC Botoșani și-a asigurat prezența în play-off. Cum vezi lucrurile, mai aveți emoții pentru atingerea acestui obiectiv?

Bună ziua! Da, mai avem, eu cred că nu am rezolvat încă. Până nu suntem sută la sută acolo nu o lăsăm mai moale. 

Matematic, doar CFR Cluj și FCSB sunt calificate în play-off, iar opt echipe se bat pentru patru locuri ...

Exact! Tocmai de aceea am mai spus că se poate întâmpla orice, iar noi vom trata la fel de serios fiecare meci rămas din sezonul regulat.

Sunteți unii din marii favoriți. Credeți că va fi o tragedie dacă veți rata obiectivul?

Nu știu dacă am putea numi chiar asta o tragedie ... Ar fi ceva împotriva dorințelor noastre, împotriva a tot ce am pregătit și demonstrat în acest sezon. Nu, nu ne gândim însă atât de departe. Suntem strict concentrați pe meciul care urmează și ne dorim să luăm trei puncte.

Considerați că programul vă avantajeză sau nu?

La fiecare meci suntem strict la mâna noastră, nu ne gândim că depindem de programări sau altceva. Niciun meci nu poate fi considerat ușor sau mai ușor în Liga 1! Vom juca împotriva unor echipe care stau foarte bine din punct de vedere defensiv și acestea devin, deseori, cele mai grele meciuri. 

Comparativ cu alte ediții de campionat, cum ți s-a părut până acum aceasta?

Este o ediție foarte strânsă, ca să zic așa, cu multe echipe foarte bune care au avut același obiectiv ca și noi, play off-ul. Mi se pare că este o competiție bună și mai intensă față de altele.

Dar pentru tine, personal?

(Zâmbește) Am făcut un sezon destul de bun până acum, dar știți cum e, întordeauna e loc și de mai bine. Nu aș vrea însă să mă caracterizez eu, îi las pe cei avizați să o facă. Eu mă pregătesc cât mai bine în slujba clubului meu. 

Ai dat ceva emoții suporterilor după accidentarea din meciul cu Academica. Ce s-a întâmplat și cum ești acum?

A fost o intrare foarte dură, intensă asupra mea și chiar m-am speriat! M-am uitat apoi și la reluările fazei și îmi dau seama că am avut mare noroc, cred că am fost păzit de Dumnezeu să nu pățesc ceva mai rău. Nu știu și nici nu mă interesează dacă adversarul a făcut-o intenționat, important e că am trecut peste incident și sunt OK acum.

Ai făcut parte din lotul României pentru Jocurile Olimpice. Te mai gândești la echipa națională sau e un subiect închis?

Echipa națională nu poate fi un subiect închis pentru niciun fotbalist. Pentru mine este un obiectiv frumos, dar nu cred că mă pot gândi acum la el. Mai am de jucat, mai am de demonstrat și abia mai apoi voi putea să mă gândesc și la națională.

De la FC Botoșani se cam fac transferuri spectaculoase, la CFR, FCSB ... Glumind puțin, tu ce mai aștepți?

Hahaha, nu m-am gândit la asta ... Mai am contract aici, mă simt bine la club și în oraș, îmi doresc să fac cât mai multe meciuri bune, să-mi ajut colegii, echipa, să fim an de an în obiectivul nostru.

A propos de obiectivul vostru, play off-ul, dacă va fi să ajungeți acolo ce vreți să obțineți mai departe?

O clasare cât mai sus, evident. Poate chiar un loc de cupă europeană, de ce nu?!

Eduard Florescu 1

Eduard Florescu 2