Dragoș Ionuț Nedelcu va împlinit 26 de ani în luna februarie. A început fotbalul la Viitorul / Farul Constanța, iar în 2017 a fost transferat de FCSB. După mai multe accidentări și un împrumut în 2. Bundesliga, la Fortuna Düsseldorf, a revenit la clubul dobrogean. Din păcate, o nouă accidentare i-a încetinit temporar ascensiunea. 
Refăcut complet, a evoluat în ultimele două etape din acest an și privește viitorul cu încredere.

S-au încheiat 21 de etape din sezonul regulat. Cum apreciezi evoluția Farului Constanța în această primă parte a campionatului?

A fost foarte bună pentru noi, am făcut foarte multe puncte. Suntem fericiți că stăm sus în clasament și că ne putem bate pe picior de egalitate cu orice echipă a campionatului.

Ce vă propuneți pentru anul viitor?

În primul rând, ne propunem să fim cu toții sănătoși. Apoi, să continuăm pe aceeași linie a pregătirii și a performanțelor. Din punctul meu de vedere, fără falsă modestie, suntem foarte bine acum. 

A propos de situația medicală. Te-ai confruntat cu câteva probleme serioase în prima parte a campionatului. Au trecut cu bine, cum ești înaintea vacanței?

Mulțumesc de întrebare, acum sunt bine, sănătos. Sper să nu mai întâmpin probleme medicale pentru că m-au tras foarte mult în jos. Îmi doresc enorm să am continuitate în pregătire și jocuri.

Ai revenit definitiv la Farul, după cinci ani. Ce înseamnă acest fapt pentru tine?

Mă bucur enorm pentru că este echipa la care eu am crescut. Apoi, pentru Mister (n.n. Gheorghe Hagi), deoarece știu că are foarte mare încredere în mine, iar eu, la rândul meu, am foarte mare încredere în dânsul și știu că putem face lucruri extraordinare împreună.  

La începutul acestui sezon ați revenit la Farul mai mulți foști componenți ai echipei. Ați anticipat vreun moment că veți avea un parcurs atât de bun împreună?

Noi am fost crescuți de mici cu mentalitate de campion, pentru că la grupele de formare și, mai apoi, de juniori, câștigăm tot timpul.  Deci, da, ne așteptam cumva, important este că într-un interval de timp relativ scurt am reușit să facem un grup unit și să avem rezultate bune, să fim sus în clasament. 

Cum a fost anul 2022 pentru tine?

A fost un an bun, chiar dacă am întâmpinat și unele probleme nefericte. A fost un an bun pentru că am reușit să ating, în ciuda dificultăților de care am tot pomenit, un nivel de joc destul de OK. 

Ce îți dorești pentru 2023 și ce mesaj ai pentru suporterii Farului?

În primul și în primul rând, îmi doresc să fiu pe deplin sănătos și să-mi pot ajuta echipa să se bată la titlu. Suporterilor le doresc același lucru, adică că ne susțină în continuare așa cum au făcut-o până acum. Îi simțim tot timpul aproape de noi și pentru mine înseamnă o mare satisfacție să aud numele clubului strigat de ei, din tribune!

23

21