Doru Cristian Andrei este un tânăr fotbalist născut la Timișoara, pe 3 februarie 2003. A debutat în SuperLiga României anul trecut, în 22 august, în partida Farul Constanța – FC Voluntari 2-1. Are doar șase meciuri în prima ligă, toate pentru echipa ilfoveană, dar pe ultimul, cu Rapid, nu-l va uita niciodată: a marcat cel mai rapid gol din ultimele șapte sezoane! Doru Andrei are 13 selecții la naționala U19 și două la U20.

Cum te simți după ce ai înscris cel mai rapid gol al sezonului?

Este un sentiment foarte plăcut, mă bucur foarte mult că am înscris cel mai rapid gol din SuperLigă, dar, mai ales, pentru că am reușit să câștigăm.

Ai mai încercat acest gen de execuție sau a fost doar un șut de control, să-i zicem așa?

Am mai încercat și la alte meciuri și mă bucur că a intrat acum, la o partidă cu anvergura asta, cu atmosfera extraordinară din tribune ... A venit într-un moment bun acest gol!

Oamenii de fotbal te cunosc mai puțin, dar publicul începe abia acum să te descopere. Cum decurge adaptarea cu rigorile SuperLigii?

Primul meu sezon a fost de acomodare, am muncit foarte mult, am rămas tare din punct de vedere mental și mă bucur că acum încep să cresc și, ușor-ușor, vor veni rezultatele. 

Anul trecut ai jucat mai puțin, acum ai explodat, ca să zicem așa. Cum explici această creștere?

E poate prea mult spus că ”am explodat”. Important e să rămân în aceeași parametri, constant de la meci la meci. Sunt fericit că am încrederea staff-urilor tehnice și administrative, a colegilor ... Le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat.

Care e țelul tău?

Pe plan personal, e să reușesc cât mai multe goluri și pase de gol, să-mi ajut echipa. Din punct de vedere colectiv, să fim concentrați și să mergem meci de meci la victorie.

Cum caracterizezi debutul de sezon al FC Voluntari?

Este un debut reușit, pentru că am întâlnit echipe echipe foarte tari. Păcat că nu am reușit să câștigăm la Farul, dar asta este. Mergem încrezători mai departe, cu gândul să luăm trei puncte din următorul meci.

Care crezi că este atuul Voluntariului?

Atuul principal aici, la Voluntari, a fost și este în continuarea unitatea grupului. Îi simt pe băieți foarte apropiați, uniți, avem o atmosferă de muncă excelentă. În lot sunt fotbaliști cu mare experiență alături de mulți tineri, dar chiar și așa ne simțim foarte bine împreună. 

Care este modelul tău în fotbal? E o întrebare care se pune des tinerilor fotbaliști ...

(Zâmbește) Cea mai mare bucurie, când eram mai mic, mi-a adus-o Ronaldinho. Acum, încerc să mă inspir de la Cristiano Ronaldo și de la Neymar.

32

33