A fost, pentru cei care nu l-au prins, un fotbalist extrem de tehnic și de spectaculos. Marius Marian Croitoru era exemplul pentru care iubitorii acestui sport plăteau biletul de intrare pe stadion fără să clipescă. S-a născut pe 2 octombrie 1980, la Giurgiu. A început fotbalul la clubul de malul Dunării, dar consacrarea și-a găsit-o la FCM Bacău. Au urmat transferuri la SC Vaslui, Steaua, Ceahlăul Piatra Neamț, Politehnica Iași, Astra Giurgiu, FC Botoșani și Poli Timișoara. A început antrenoratul la FC Botoșani, în 2019, și a dus echipa până pe locul al patrulea, cea mai bună clasare din istoria clubului. În această vară a acceptat provocarea Craiovei, iar noua sa echipă practică un fotbal de mare calitate.

Marius, nu foarte multă lume s-ar fi așteptat la startul acesta de sezon pentru FCU. Care este explicația?

Poate cine nu mă cunoaște, cine nu a urmărit lucrurile construite la Botoșani și cine nu înțelege potențialul de la FCU. Rezultatele din primele trei etape sunt bazate pe lucrurile simple ale fotbalului: valoare, muncă și determinare. 

Ați învins CFR Cluj și ați jucat de la egal la egal cu FCSB. Urmează derby-ul cu echipa rivală din oras. Pretențiile sunt și mai mari acum din partea tuturor. La ce să ne așteptăm duminică seara?

La un derby, așa cum ați spus și dumneavoastră. Știu foarte bine ceea ce înseamnă această partidă pentru spiritul adevărat al clubului de tradiție din acest oraș. Suntem obligați să demonstram nu doar adevărata identitate ci și valoarea noastră de astăzi.

Aveți o absență importantă, Juan Bauza …

Așa este. Pepe este liderul nostru și jucătorul în jurul căruia echipa poate să atingă potențialul maxim. Însă echipa noastră nu poate să depindă de un jucător. Suntem 11 pe teren, iar totul se realizează împreună. 

Startul de sezon ar putea să umple stadionul la meciul de duminică seara?

Sunt sigur! Și nu numai la această partidă! Avem nevoie de adevărații suporteri ai spiritului alb-albastru. Împreună putem ajunge să avem performanțele dorite de toată lumea.

De ce ai ales FCU?

Simplu! Pentru că am fost dorit din tot sufletul de domnul Mititelu și de fiul său, Adiță. Am simțit din primul moment. Nici nu semnasem bine rezilierea la Botoșani că a și sunat telefonul. Nu poți să refuzi, dacă ești antrenor în Romania, să ajungi să antrenezi aici. Ai totul pentru a putea îndeplini obiectivele.

Și obiectivul acestui sezon înseamnă?

Înseamnă prezența în play-off plus primul meu trofeu, Cupa României.

3 - 1

3 - 3