Chindia Târgoviște a început campionatul cu o înfrângere la Botoșani, 2-3, și un egal la Ploiești, cu FC Hermannstadt, 1-1. Echipa a jucat ofensiv, pe placul suporterilor, și-a creat ocazii, a și marcat de trei ori în două meciuri, dar nu s-a ales decât cu un punct din primele runde ale SuperLigii. Din acest sezon, antrenorul echipei este Adrian Mihalcea, omul care în sezonul precedent a reușit o surpriză plăcută la Slobozia, conducând-o pe Unirea în play-off-ul Ligii a II-a. Fostul dinamovist e la a doua experiență pe prima scenă a fotbalului românesc, însă contextul e unul mult mai liniștit decât cel cu care s-a confruntat la clubul din șoseaua Ștefan cel Mare, în urmă cu doi ani. Mihalcea e hotărât să producă surpriza în această etapă, pe terenul Farului Constanța. 

Domnule Mihalcea, cum vedeți meciul cu Farul, de vineri?

Noi ne-am pregătit, din păcate nu am avut prea mult timp la dispoziție, în condițiile în care luni seară am jucat cu Hermannstadt. Ne așteaptă un meci extrem de dificil, contra unei echipe care în primele două etape a luat maximum de puncte. Farul este o echipă de top a campionatului, dar suntem concentrați și sunt sigur că vom face un joc bun, peste cele din primele runde. Trebuie să începem să adunăm puncta! 

Revine Tiberiu Căpușă după suspendarea care l-a ținut departe de meciul cu Hermannstadt. Mai sunt probleme de lot?

Nu, din fericire. Tot lotul este valid, avem băieții apți pentru meciul din această etapă. Este un lucru îmbucurător pentru noi.

Echipa dumneavoastră a arătat un fotbal ofensiv și poftă de joc în primele meciuri ale sezonului … 

Da, așa e. Din păcate, am suferit în apărare și am primit goluri foarte repede, în primele minute, atât la Botoșani, cât și la Ploiești, cu Hermannstadt. Nu m-am mai confruntat cu o asemenea situație în cariera mea! Dacă pe faza ofensivă ne-am descurcat, în apărare încă avem probleme. Vom lucra la aceste aspecte. Știam că începutul de campionat va fi greu, și nu doar pentru noi, pentru toată lumea. Uitați-vă ce rezultate surprinzătoare s-au înregistrat până acum. Noi trebuie să ne rezolvăm problemele și apoi să încercăm să arătăm cât mai bine. 

Ce le-ați transmis jucătorilor la finalul partidei cu Hermannstadt?

Le-am spus să aibă mult mai multă încredere în ei. Au existat momente în care au părut timorați. Dacă vom elimina această teamă, vom arăta ca o echipă. Trebuie doar să ne propunem obiective îndrăznețe la fiecare meci.

2 - 2