Marcel Pușcaș s-a născut pe 12 octombrie 1960, la Oradea. Fost fotbalist la FC Bihor, Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte și Steaua Mizil, a fost nevoit să-și încheie prematur cariera, din cauza unei accidentări. Campion cu Steaua București și câștigător al Cupei României cu aceeași mare echipă a acelor ani, a activat în continuare în fotbalul românesc ca antrenor (Rapid), conducător (Rapid, președinte Steaua), investitor și impresar. În paralel, a dus în toți acești ani o activitate apreciată ca jurnalist și publicist, cartea sa, „Fotbalul în cârje”, fiind extrem de apreciată de public. În ultimii ani, a pornit într-o nouă aventură ca președinte al FC U Craiova, o echipă care a depășit extrem de repede tracul unei nou promovate în Liga 1 Casa Pariurilor.

Echipa este în sfârșit pe prima scenă, înconjurată de suporterii ei fanatici. Cum a fost acest start de campionat? Sunteți mulțumit de felul cum s-a prezentat în aceste cinci etape?

Ținând cont că perioada de pregătire a fost extrem de scurtă, de faptul că au plecat 17 jucători și au venit alți 14, da, suntem mulțumiți de startul de campionat. Regretăm doar pierderea punctelor în meciul din etapa a 3-a, contra celor de la FC Voluntari. Cred că puteam obține mai mult din acel joc, dar nu a fost să fie.

Spuneam că FC U Craiova are una dintre cele mai frumoase galerii din țară. Cum se simte presiunea din partea suporterilor?

(Zâmbește) Pentru noi, presiunea  suporterilor este una pozitivă. Ne mândrim cu ei și vom face totul pentru că și ei să se simtă la fel. 

Până în prezent ați realizat 14 transferuri, cum s-au adaptat noii veniți la echipă?

Întotdeauna jucătorii de valoare se adaptează rapid! Regulile scrise și nescrise ale fotbalului sunt aceleași. Cei noi au venit să joace, să confirme și să câștige. Nu au alt scop. Sigur, sunt unii cu diferite faze ale pregătirii fizice. Aici este în continuare de lucrat. Trebuie aduși la parametrii comuni, compatibili cu exprimarea dorită în teren. Mai avem puțin de lucru la acest capitol, dar ne așezăm pe un drum bun.

Aveți stabilit un obiectiv pentru acest sezon?

Obiectivul nostru este să ne bucurăm de fotbal, să creștem de la meci la meci și să ne mulțumim suporterii și pe toți iubitorii fotbalului de calitate. Trebuie să abordăm fiecare meci în parte. În final, ca urmare a unui joc spectaculos, sperăm să adunăm cât mai multe puncte. Dacă ele vor fi suficiente pentru a ne califica în play-off-ul campionatului, cu atât mai bine.

 

WhatsApp Image 2021-08-19 at 14-30-49 (1)