Liviu Ciobotariu a fost unul dintre fotbaliștii mari ai României. Cele 359 de meciuri disputate cu FC Național, Pandurii Târgu Jiu, Dinamo, Standard Liege, Mons sau Royal Antwerp și cele 32 de selecții la echipa națională certifică acest calificativ. Ca antrenor, Liviu Ciobotariu are o experiență bogată, FC Național, Dinamo, CS Otopeni, ASA Târgu Mureș, FC Vaslui, Pandurii Târgu Jiu, Internațional Curtea de Argeș, Politehnica Iași sau FC Botoșani fiind echipele de primă ligă pe care le-a pregătit în cariera sa.
În ultimii ani ați antrenat mai mult în străinătate. Cum ați regăsit competiția internă?
Îmi era dor de Liga 1. De asta am și revenit. Am regăsit un campionat la fel de puternic și echilibrat ca înainte. Cu jucători interesanți.
De ce ați ales FC Hermannstadt și ce obiectiv v-ați propus cu această echipă?
Pentru că este un proiect interesant. Am ales cu sufletul și am să-mi dedic aici toată experiența și devotamentul.
De ce credeți că mai are nevoie FC Hermannstadt pentru a-și depăși condiția actuală?
În primul rand de stadionul Municipal Sibiu, care este în lucru. Cu stadionul Municipal pregătit, vom putea evolua în fața propriilor suporteri. Nu în ultimul rând, de îmbunătățirea relațiilor de joc și formarea unui prim ”unsprezece” competitiv. Obiectivul nostru este să ne clasam cât mai sus în clasament.
Cât de mult sunt afectați jucătorii de perioada scurtă de pregătire din iarnă și de faptul că se joacă atât de des, cu perioade scurte de recuperare? Ce măsuri ați luat în acest sens?
Este o situație inedită. Trebuie să ne adaptăm cerințelor și, totodată, să ținem cont de faptul că lupta cu acest virus e departe de a fi gata. Sănătatea este cea mai importantă.
Cât de mult vă afectează personal și profesional că FC Hermannstadt va mai disputa o perioadă meciurile de acasă la Mediaș?
Și în aceasta situație trebuie să ne adaptăm și să ne asumăm. Vreau să cunosc cât mai bine suporterii și iubitorii fotbalului din acest oraș, unul plin de cultură. În fond, până la urmă și fotbalul înseamnă cultură.
Sunt aproape 11 luni de când suporterii nu au mai avut acces pe stadioane. Cât de mult credeți că afectează acest fapt exprimarea echipei pe care o antrenați?
Fotbalul fără spectatori nu are farmec. Fotbalul este, în primul rând, pentru spectatori, pentru spectacol. Fără aceste elemente, fenomenul pierde. Dacă vreți, un meci pe un stadion fără suporteri e ca un BlockBuster redat într-o sală de cinema goală.
Un mesaj pentru suporterii sibieni ...
Mesaj pentru suporteri: fiți alături de noi, măcar sufletește! Suntem aici să dăm totul pentru a vă face (mai) fericiți. Sibiul are fotbal!