Puțini fotbaliști se pot lăuda cu o carieră de fotbalist ca cea a lui Jean Vlădoiu! În 14 ani a evoluat pentru șase cluburi mari ale României: Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova, Rapid, UTA și, nu în ultimul rând, FC Argeș, echipa la care a debutat și care l-a lansat apoi în fotbalul mare. Are aproape 350 de meciuri și 131 de goluri marcate în prima ligă a României.
În această iarnă a hotărât să pună umărul la renașterea clubului piteștean și a acceptat funcția de președinte. Investirea sa a schimbat exprimarea echipei, FC Argeș ieșind rapid din zona retrogradării.

După 11 ani petrecuți la FRF, Jean Vlădoiu a revenit la FC Argeș în postura de conducător. Ce v-a determinat să reveniți la Pitești?

În primul rând, domnul primar Cristian Gentea, după care datoria pe care am simțit că o am față de acest club la care m-am format, unde am crescut, unde am debutat în prima ligă. M-am simțit dator să fac lucrul ăsta și mă bucur că am venit într-un moment greu. Urmează alte momente grele. Încă nu am realizat nimic... E drum lung, lupta este încă deschisă, dar sunt optimist așa cum am fost și în prima zi în care am venit aici.

Cum vă descurcați în această funcție?

Nu e ușor. Am o mare responsabilitate, mi-am asumat-o. Înfrunți multe probleme, dar eu cred că asta e și frumos. Fără stres nu se poate!. În fotbal totdeauna ai ... Dispăruse stresul ăsta. Am avut liniște 11 ani la Federație, au fost alte proiecte. Acum stresul a crescut, dar mă bucur că m-am întors acolo unde mi-a plăcut cel mai mult. Îmi doresc să fac lucruri cât mai bune pentru clubul de la care am plecat în fotbalul mare. 

Desemnarea cuplului de antrenori Andrei Prepeliță - Mihăiță Ianovschi a fost o alegere inspirată. Echipa are un parcurs foarte bun în acest retur de campionat ...

Îi cunosc foarte bine pe amândoi, sunt argeșeni, iar acest lucru a fost cel mai important pentru mine. Este foarte greu să găsești oameni cu un asemenea caracter, să vină în momentele grele alături de tine și să realizezi ceea ce am făcut încă din primele patru etape din acest retur. Mă bucur pentru ei, îi felicit și sper să continuăm tot așa. Trebuie să fim împreună la bine și la greu, pentru că vor veni și momente mai grele și va trebui să le gestionăm și pe acestea foarte bine. 

Care este secretul acestor rezultate?

Băieții au avut acea determinare și acea ambiție pe care eu mi-am dorit-o întotdeauna la o echipă de fotbal, fie că sunt simplu spectator, fie că sunt implicat la un club. Avem jucători extraordinari, care au demonstrat că merită să joace la nivelul ăsta. După meciul de marți, cu FCSB, am arătat că suntem o forță. Cred că adversarii ne vor lua în serios de acum încolo. Sperăm ca lucrurile să meargă la fel de bine în continuare.

FC Argeș este clubul care dat fotbalului românesc mulți jucători de valoare. Care este acum situația la nivelul juniorilor?

Am vorbit cu domnul primar să punem mai mare accent pe Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi. Dânsul m-a ajutat încă din acest început de an. Am mărit salariile și am motivat antrenorii cu bonusuri de performanță. Așteptăm să se deschidă și competițiil pentru că, deocamdată, nu ne putem mișca așa cum ne dorim noi. Am avut o discuție cu domnul Viorel Tudose, sponsorul principal al echipei și cu domnul primar Gentea în acest sens. Am convenit ca, pe viitor, să facem o academie de fotbal la Pitești. Poate nu de anvergura Viitorului, dar va trebui să avem o pepinieră unde să aducem copiii din zonele limitrofe Argeșului, poate și din orice oraș din această țară. Să-i aducem la Pitești, să le oferim cazare, educație, masă, antrenamente cu antrenori bine pregătiți.  

Când credeți că FC Argeș va redeveni acea pepinieră renumită în toată țara?

Vrem ca în viitorul apropiat să avem 70 - 80% din lot din jucătorii crescuți de noi, care să joace pentru FC Argeș, așa cum eram noi obișnuiți. Aveam jucători de dădeam și la alții ...  Jucători valoroși de la Argeș ajungeau la echipele de top care se băteau la titlu. Mă refer la Dinamo, Steaua, Rapid. Avem foarte multe exemple. Trebuie să avem răbdare. Cert este că avem un primar cum n-am avut până acum la Pitești, care vrea să investească în sport și, în special, în fotbal. Noi am demonstrat că merităm, nu l-am dezamăgit până acum și sper să nu-l dezamăgim. Lucrurile deocamdată sunt bune, dar în fotbal știți cum e,  se pot schimba automat lucrurile jucând din trei în trei zile. Terenurile sunt foarte grele în această perioadă a anului.

La Pitești se vorbește de construirea unui nou stadion. Ce ar însemna pentru echipă, pentru oraș, o arenă nouă?

Sunt sigur că se va crea o emulație mai mare în rândul piteștenilor, a oamenilor de afaceri. Când ai un stadion modern, atunci suporterii vin în număr mult mai mare. Vă spun că dacă la meciul cu FCSB am fi avut deschise porțile pentru suporteri, n-ar fi avut loc să intre în stadion. Când echipa merge bine, suporterii vin și te susțin. Eu cred că la Pitești va fi o emulație. Așteptăm cu mare nerăbdare să se deschidă și porțile pentru suporteri.

vladoiu 1