Gică Popescu nu poate fi numit, simplu, ”om de fotbal”. Viața sa pusă în slujba sportului Rege l-a transformat într-o Instituție a acestui sport. Ajuns la 54 de ani, fostul mare fotbalist este președinte al Farului Constanța, club care s-a transformat în principalul furnizor de tineri fotbaliști pentru echipele naționale.

Cum a fost acest an pentru Farul Constanța?

Cred că am realizat un lucru foarte important în special pentru sportul dobrogean prin unirea a două branduri importante. Cel mai important lucru realizat în acest an și, bineînțeles, întoarcerea lui Gheorghe Hagi pe banca tehnică, sunt pași cu mare însemnătate pentru noi. Am început foarte bine campionatul cu cinci victorii acasă, apoi au venit și rezultate negative, dar cred că suntem în continuare în obiectivul de a intra în play-off. Nu va fi deloc ușor pentru că lupta este foarte strânsă și, din punct de vedere valoric, echipele s-au aliniat foarte mult. Nivelul de joc pe care îl avem este extraordinar, suntem una dintre echipele care joacă cel mai calitativ din Liga 1, dar ne-a lipsit golul în ultimele meciuri. Dacă vom avea constanță, vor veni cu siguranță și rezultatele.

Ce așteptări aveți în continuare?

Noi ne dorim ca an de an să câștigăm trofee, titluri, dar pentru a câștiga nu este nevoie numai de pasiune ci și de bani. Noi, an de an, a trebuit să ne despărțim de cei mai buni jucători pentru a acoperi deficitul bugetar pe care îl avem. Ne-am dori să ajungem într-un punct în care să putem păstra jucătorii valoroși. Sper să devenim o echipă care să nu își mai propună numai intrarea în play-off ci și câștigarea de titluri.

Farul a promovat și în acest an mulți jucători tineri...

Noi nu vom renunța niciodată la țelul de a crește jucători, de a oferi jucători pentru fotbalul mare. Și în acest an am promovat câțiva jucători și cred că, din retur, vor avea și mai multe minute de joc pentru că au nevoie să se adapteze trecerii de la juniori la seniori. Încercăm prima oară calificarea în play-off, apoi vom fi cu ochii pe un loc de cupă europeană. 

Suporterii au fost un atu important în această primă parte a sezonului?

Îmi doresc ca și în 2022 ca suporterii să vină în număr cât mai mare, pentru că victoriile noastre pe teren propriu li se datorează și lor! Ne dorim să fie alături de noi în continuare atâta timp cât pandemia ne va permite.

Cum vedeți viitorul echipei naționale?

Este greu să dăm pronosticuri pentru că evoluțiile au fost oscilante de la calificare la calificare. Să vedem și cine va antrena echipa națională. M-aș fi bucurat ca Dan Petrescu să fi acceptat această provocare, pentru că știu cât iubește echipa națională, știu câte lucruri pozitive a făcut pentru echipa națională, are experiență, a făcut performanță la toate echipele unde a antrenat, este un învingător, un antrenor obișnuit cu performanța.

gica 1