Flavius Stoican a mai antrenat CS Mioveni în sezonul 2012 – 2013. După un deceniu, antrenorul în vârstă de 45 de ani revine pe banca ”galben-verzilor”, înlocuindu-l pe Alexandru Pelici și încercând să ridice echipa din subsolul clasamentului Superligii. CS Mioveni a transferat în acest scop și câțiva fotbaliști de la care antrenorul are așteptări mari.

Cum ai găsit echipa la primele antrenamente și care era atmosfera în vestiar?

Pentru că în primele etape au acumulat doar un punct, i-am găsit pe toți dezamăgiți că nu au reușit mai mult. Atmosfera nu poate fi decât una de neîncredere, dar am venit aici ca să fac lucrurile să funcționeze din nou. Sper le dau entuziasm, să aibă plăcere de a se antrena și juca, și să fie și responsabili. Vreau să fac toate acestea într-un timp cât mai scurt și cred că se va putea pentru că este o echipă care are potențial.

Care au fost primele gânduri la revenirea în club?

Am revenit aici cu plăcere, cunoscându-i în mare parte pe oamenii din conducere. Am mai lucrat la această echipă și cred că am lăsat amintiri frumoase. Sunt un antrenor de felul meu optimist, gândurile sunt, așadar, pozitive. Cred că trebuie să ne concentrăm pe faptele bune pe care le putem face pe teren și să lăsăm vorbele. În doar trei cuvinte, muncă, muncă și modestie!

Cât de grea este misiunea îndeplinirii obiectivulul, adică menținerea în Superligă!

Se poate îndeplini, dar nu pot explica în procente. CS Mioveni are jucători cu potențial, jucători cu experiență, care au jucat multe meciuri la Liga 1, și mai cred că cei noi veniți vor aduce un plus. 

După începerea campionatului a plecat Bogdan Rusu, golgheterul echipei. Ce soluții sunt pentru înlocuirea lui?

Am jucători de atac apți să facă față meciurilor viitoare. Buziuc, Blănaru, chiar Antal, care poate evolua ca un nouar fals. În partidele care urmează, vom avea la dispoziție alți doi fotbaliști talentați, care au avut până acum de suferit din punct de vedere fizic, dar care se vor pune în curând la dispoziția echipei în deplinătatea forțelor fizice.

Ce gânduri aveți referitoate la ceilalți nou veniți în lotul Mioveniului?

Andrei Burlacu și Cornel Ene îmi plac foarte mult. Primul are în CV cluburi mari, FCSB, Universitatea Craiova ... E adevărat că în ultima perioadă a evoluat puțin, dar eu știu că nu a uitat fotbalul și sper să îl ridic cât mai rapid la un potențial care să-i permită să-și demonstreze talentul pe teren. Cornel Ene este un fundaș central cu care am lucrat în urmă cu ceva timp la Pandurii Tg. Jiu, un fotbalist cu o calitate tehnică acceptabilă, extrem de combativ, bun în duelurile aeriene și în care eu am încredere.   

Dar Nicolae Carnat?

Este ultimul venit, am avut încă din prima seară o discuție cu el. A intrat rapid în programul echipei, antrenându-se suplimentar la început cu preparatorul fizic. Vom grăbi lucrurile ca el să se integreze cât mai rapid în angrenajul gândit de noi.

Ce îți mai amintești din perioada precedentă pe banca clubului argeșean?

Faptul că am lucrat excelent cu Daniel Barbu, cu Claudiu ”Bombonel”, cum îl știe toată lumea, relația foarte bună cu domnul președinte Olteanu ... Pe domnul Telu Stancu nu l-am prins, domnia sa a venit după ce am plecat eu din club. M-am înțeles foarte bine cu toată lumea, îmi doresc să fie și acum aceeași atmosferă bună și sper ca de această dată să fie de mai lungă durată. Îm aduc aminte cu mare plăcere de acele vremuri, de perioada de pregătire, de meciuri, am avut la dispoziție tot ce își poate dori un antrenor pentru a-și face corect meseria, am avut liniște. Acum vreau rezultate pentru că doar rezultatele asigură continuitatea.

21