CS Mioveni s-a pregătit în țară pentru partea a doua a sezonului 2021-2022. Din păcate, într-unul dintre meciurile de pregătire, a suferit o pierdere importantă, golgheterul Bogdan Rusu fiind accidentat destul de grav și va rata astfel primele partide oficiale. Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director al clubului, a vorbit despre lipsa acestuia în primele jocuri, despre fotbaliștii aduși să îl înlocuiască, dar și despre pregătirea de iarnă a echipei. Oficialul ”galben-verzilor” a mărturisit și la ce se gândește pentru ce a mai rămas de jucat din acest sezon, dezvăluind și locul pe care ar vrea să vadă echipa la finalul lui. 

Bună ziua, domnule președinte! Cum a decurs pregătirea echipei în această iarnă?

Bună ziua. După cum se știe, echipa s-a reunit la Mioveni, apoi a mers în cantonament la Mogoșoaia, unde a avut condiții foarte bune de pregătire și refacere, terenuri de antrenament etc. Am disputat și trei meciuri amicale tari, în care s-a rulat tot lotul, antrenorii urmărindu-le potențialul tuturor. Jucătorii au răspuns bine la pregătire, dar din păcate, la meciul cu Dinamo a fost o accidentare foarte serioasă a căpitanului Rusu, care o să-l țină departe între patru și șase săptămâni. Este o pierdere foarte importantă pentru club. Acum așteptăm primul meci, cu Clinceni, suntem optimiști și sperăm să debutăm în 2022 cu o victorie.

Ați văzut toate cele trei meciuri de pregătire, cum apreciați că s-a mișcat echipa?

Da, am urmărit cele trei partide amicale. Cu FC Argeș a făcut o primă repriză foarte bună, în care cei de pe teren au dus foarte bine jocul. Am condus, ne-au egalat pe finalul reprizei, apoi, în repriza secundă, schimbând titularii, am alternat momente bune cu altele mai puțin bune și, pe acest fond, am luat două goluri în ultimul sfert de oră. Nu a fost important scorul, ci să urmărim jucătorii cum evoluează. Apoi am jucat cu Dinamo , un meci foarte tare, cu durități ... Ne-am prezentat foarte bine și am câștigat cu 2-0. Ultimul meci a fost cu FCSB, o partidă dificilă în care am pregătit foarte bine faza defensivă, neprimind gol. În plus s-a văzut și lipsa din teren a jucătorilor ofensivi! Blănaru, Rusu, Coșereanu, Voinea ...

Cum s-au prezentat cei nou-veniți?

Albert Voinea și jamaicanul Wright , din păcate, nu sunt puși la punct din punct de vedere fizic. Au însă calități bune. Apoi, Coman și un alt jucător tânăr sunt fotbaliști pe care ne vom baza în viitor. Au mai venit și alți doi, un vârf polonez și Raicea, împrumutat de la FC U Craiova. Sper că toți aceștia să aducă plusul necesar și să ajute în această perioadă echipa.

Ați înschis lista de transferuri?

Nici vorbă, lista rămâne deschisă! Vom vedea în perioada imediat următoare  cum se prezintă toți aceștia, vedem și dacă jucătorii accidentați se vor reface bine și dacă ne pot ajuta așa cum ne-am planificat. Dacă va mai fi nevoie, până pe 14 februarie, când se încheie perioada de transferuri vom căuta și vom încerca să mai aducem și alți fotbaliști.

Cu ce gânduri începeți anul?

Primul gând este să rămânem cel puțin pe locul pe care suntem acum, 12. Este ultimul loc care ne salvează direct. Apoi, sunt locurile de baraj și cele care retrogradează direct. Ne dorim foarte mult ca la sfârșitul campionatului să ne aflăm cel puțin aici, ne dorim să ne salvăm de la retrogradare. Începem cu două meciuri grele, adversarii sunt în luptă direct cu noi. Chiar dacă de la Clinceni au plecat mulți jucători, sunt puține infromații, nu știm cine sunt cei veniți și le-am transmis jucătorilor să fie atenți la acest joc, să nu se creadă deja învingători. Apoi avem cu Chindia, în tur am pierdut și ne dorim foarte mult să ne luăm revanșa. 

Cât de greu atârnă pierderea lui Rusu, golgheterul echipei?

Rusu a marcat șapte goluri, adică jumătate din golurile înscrise de echipa noastră. Este o pierdere importantă, dar sper ca cei care intră pe teren în locul lui să ajute echipa, să-l suplinească, așa cum și el a ajutat echipa până acum.

dumitru 2