Dennis Politic s-a născut pe 5 martie 2000, la Brașov. A început fotbalul la CSM Codlea, l-a continuat la FC Brașov și l-a perfecționat la academiile celor de la Manchester United și Bolton Wanderers. A jucat meciuri oficiale pentru Bolton, Salford City, Port Vale și Cremonese înainte să aleagă transferul la Dinamo.

În ultimele două etape a avut evoluții apreciate, fiind desemnat de deţinătorii drepturilor tv şi Liga Profesionistă de Fotbal cel mai bun fotbalist de pe teren.

Ce știai despre Dinamo înainte să accepți colaborarea cu acest club?

Știam multe despre Dinamo, un club foarte mare în România, cu suporteri extraordinari. Mi-aduc aminte că urmăream meciurile de Liga 1 la televizor când eram mic și așteptam cu sufletul la gură derby-urile Dinamo vs Steaua. Știam ca Dinamo a promovat din liga secundă înapoi în SuperLigă, am văzut rezumatele meciurilor cu FC Argeș și Steaua. Când s-a ivit această oportunitate să vin la un club așa de mare, m-am bucurat și nu am stat mult pe gânduri. 

Dar despre SuperLiga României? 

Despre SuperLiga României cunoșteam, de asemenea, destul de multe lucruri. În Anglia, aveam canale românești și urmăream meciurile. Am văzut că nivelul este unul bun și mă bucur că acum sunt aici.

Cum ai început fotbalul, cine te-a ajutat cel mai mult?

Din pasiune, la vârsta de opt ani, la CSM Codlea. Mă antrenam cu grupa 1998, erau copii cu doi ani mai mari decât mine, deoarece nu era formată echipa celor născuți în 2000. Apoi m-am mutat la FC Brașov. Cel mai mult în carieră m-au ajutat părinții mei. Am avut, de mic, toată susținerea din partea lor. Acum s-a mai adăugat susținerea necondiționată a soției mele. 

Explică-ne, te rugăm, felul în care ai crescut în joc, felul în care ți-ai urmărit obiectivele și posturile pe care ți-ar conveni să evoluezi cât mai mult.

Am început ca mijlocaș central și alergam pe tot terenul, cu timpul am învățat să fiu mai disciplinat atât cu mingea, cât și fără. În Anglia am învățat foarte mult faza defensivă, cum să stau în teren, cum să fiu mai agresiv. Cred că în fotbalul de astăzi nu prea poți reuși dacă nu faci ambele faze. Obiectivul meu a fost să ajung fotbalist profesionist. Am încercat de fiecare dată să dau totul pe teren și, cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns ceea ce mi-am dorit. Pot evolua pe mai mult posturi, atât mijlocaș de bandă stânga, cât și dreapta, dar și în spatele vârfului. 

Te-ai format ca fotbalist în străinătate. Care sunt primele diferențe pe care le observi în campionatul României?

Nu am jucat suficient de mult în SuperLigă pentru a vorbi de diferențe. Pot să spun că este un nivel bun. 

Care dintre toate echipele pe care le-ai întâlnit și pe care le-ai studiat în SuperLigă ți se pare cea mai puternică?

Dintre toate echipele pe care le-am întâlnit în acest sezon, în primele cinci etape, FCSB a fost cea mai puternică, din punctul meu de vedere.

Galeria dinamovistă este una dintre cele mai exigente din România. Cum gestionezi această situație?

Este presiune când joci la Dinamo și este normal să fie așa. Încerc să îmi fac treaba cât de bine pot pe teren și să îi fac fericiți pe suporteri. Dinamo are o galerie foarte frumoasă!

Cât cunoști despre rivalitatea dinamoviștilor cu alte echipe din România? 

Cea mai mare rivalitate pe care o cunosc este Dinamo vs Steaua, de fapt Dinamo vs FCSB, eternul derby al fotbalului românesc. Sperăm ca în retur să jucăm mai bine decât am făcut-o în primul meci și să obținem un rezultat favorabil. 

Foarte mulți tineri fotbaliști nu au reușit acomodarea cu Bucureștiului, un oraș vulcanic, cu multe tentații extrasportive. Crezi că vei reuși să te concentrezi doar pentru fotbal în aceste condiții?

Cu siguranță voi reuși să mă concentrez doar pe fotbal. Sunt un băiat liniștit, sunt căsătorit și asta îmi dă un echilibru bun. Nu sunt genul să-mi placă viața de noapte!

Ai fost desemnat două etape la rând ”Jucătorul meciului” de ziariști și Liga Profesionistă de Fotbal. Este o presiune suplimentară față de ce ți-ai propus în prima zi?

Cum am spus și mai devreme, presiune este mereu când ești jucător la Dinamo. Sunt foarte fericit că, două etape consecutive, am fost desemnat jucătorul meciului, sper să continui tot așa! 

Care este echipa ta favorită din fotbalul internațional și de ce? Dar fotbalistul preferat? 

Manchester City, cu siguranță. Echipa lui Guardiola joacă cel mai frumos fotbal de posesie, de atac, exact ce-mi place. Fotbalistul meu preferat este Leo Messi. Este cel mai bun din lume și nu cred că vom mai vedea vreodată, în fotbal, ceea ce poate face el cu mingea.

23

21

24