David Raul Miculescu este un atacant înalt, puternic, de 20 de ani, care a atras deja atenția multor specialiști din fotbalul nostru și nu numai. S-a născut pe 2 mai 2001, la Arad, dar a început fotbalul la Timișoara. A revenit la UTA, care i-a oferit șansa să debuteze în Liga 1 pe 28 septembrie 2020, într-o victorie cu Dinamo, la București. De atunci, a adunat deja 36 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc și a marcat două goluri pentru ”Bătrâna Doamnă”.

Cum a decurs drumul tău spre fotbal, cine a fost primul antrenor și în ce an?

Primii mei pași în fotbal au fost făcuți la Timișoara, în jurul vârstei de șase ani. Cel care mi-a fost primul îndrumător e profesorul Dorel Mascovescu, căruia îi voi fi mereu recunoscător pentru sfaturile pe care mi le-a dat încă de atunci. E un om care m-a învățat multe și m-a ajutat enorm.

La un fotbalist tânăr există întotdeauna modele, idoli. Ne poți spune care au fost?

E mult spus ca am un idol, dar am fost mereu fascinat de cariera lui Cristiano Ronaldo. E un exemplu pentru toți cei care știu să aprecieze munca și sacrificiile pe care trebuie să le facă un viitor campion. M-a impresionat tot ce am văzut și citit despre munca, performanțele și viața lui Cristiano Ronaldo.

Care a fost meciul care te-a marcat cel mai mult?

Au fost două! Momente cu adevărat memorabile. Primul, meciul jucat pe terenul celor de la FC Argeș, cand am reușit promovarea atât de mult dorită în prima ligă a României și atât de mulți suporteri s-au bucurat pentru performanța echipei. Al doilea, s-a consumat în partida cu Dinamo, când am reușit primul meu gol în Liga 1. Mi le amintesc cu mare emoție și nu le voi uita niciodată, mi-au marcat definitiv viața.

Cum a fost momentul debutului în fotbalul de mare performanță? 

Momentul debutului la seniori s-a produs cu UTA, în Liga a 2-a, la vârsta de 16 ani și patru luni. Cel care m-a adus atunci în anturajul echipei mari a fost profesorul Cristi Păcurar și am fost trimis pentru prima oara în teren, la seniori, de domnul antrenor Cristi Todea. La Liga 1, am debutat într-un moment cu totul special, veneam dupa o pauză forțată de 40 de zile, cauzată de infectarea cu Covid. Cea dintâi apariție pe prima scenă a fotbalului românesc s-a produs împotriva unui nume de tradiție, Dinamo, meci în care m-am bucurat enorm de această onoare, aproape mă sufocasem de bucurie.

Ce înseamnă UTA pentru tine?

UTA este și va rămâne toată viața clubul special în inima mea! E locul unde mi s-a oferit șansa de a mă dezvolta la un nivel înalt, echipa unde am debutat în fotbalul profesionist. Am foarte multe amintiri frumoase în cei cinci ani petrecuți aici și m-am bucurat de susținerea necondiționată a unor oameni profesioniști, a colegilor minunați și suporterilor, suporteri în sensul adevărat al cuvântului. Simt din toată inima apartenența la acest club și sper să contribui și eu, în timp și prin ceea ce fac, la dezvoltarea lui.

David Miculescu 2