Daniel Constantin Florea a fost campion al României și a câștigat Supercupa cu Astra Giurgiu. După aproape cinci sezoane la Chindia Târgoviște, ajuns la o maturitate fotbalistică, a ales să semneze cu FC Voluntari, revelația sezonului trecut. Are 210 partide pe prima scenă a fotbalului românesc.

A fost greu pentru tine să renunți la Chindia Târgoviște și, în plus, ce te-a determinat să alegi FC Voluntari?

Nu pot spune că am renuțat la Chindia, consider că mi-am făcut bine treaba în cei patru ani și jumătate petrecuți la acest club. Practic, împreună cu colegii mei, am scris o pagină importantă în istoria acestui club. Cred că venirea mea la Voluntari e un lucru natural, îmi doream să joc la un nivel mai ridicat. Am ales FC Voluntari pentru că această echipă se clasase în sezonul trecut pe cel mai ridicat loc dintre toate cele care m-au ofertat în această vară.

Cum ai găsit noua echipă?

Am găsit un club foarte bine organizat, cu condiții foarte bune de pregătire, cu o metodologie și un stil de joc care cred că mă avantajează mai mult decât cel precedent. Totul, până în momentul de față, este la superlativ.

Simți că această echipă poate să practice același fotbal din sezonul trecut și să prindă din nou play-off-ul?

Nu cred că e cazul să facem comparații cu sezonul trecut. A început un nou sezon, au venit mulți jucători noi, automat s-a schimbat echipa. Eu sunt încrezător și de aceea am ales FC Voluntari, că o să facem treabă bună și că vom avea performanțe. Acum, vedeți dumneavoastră, e ușor să spui din vorbe și să-ți propui public obiective înalte, vom vedea la finalul sezonului ce am putut realiza. Eu, de felul meu, sunt un tip încrezător. Iar la ce am găsit aici, și cum văd lucrurile acum, cred că putem repeta performanța de a ne califica în play-off și chiar mai mult. De ce nu, să câștigăm  Cupa României?!

Cum vezi concurența cu Adam Nemec și cum te simți alături de el?

Mister (n.n antrenorul Liviu Ciobotariu) m-a folosit pe mai multe poziții de când am venit la FC Voluntari, chiar am avut o discuție cu dânsul înainte să semnez contractul și mi-a spus în care poziții m-ar vedea dânsul. Am jucat câteva meciuri împreună cu Adam și cred că suntem doi jucători complementari. El este unul cu talie, care poate fi și un fel de pivot. Eu nu sunt un jucător fix, mă mișc mai mult și aceste două aspecte pot constitui un avantaj pentru noi și, mai ales, pentru echipă. Sunt convins că vom avea un parcurs bun împreună.

Ce obiectiv personal ai în acest sezon?

Eu îmi propun tot timpul, ca de la an la an, să fiu mai bun. Până acum, cifrele au demonstrat că am reușit ce mi-am impus. Obiectivele mele personale se confundă cu cele ale clubului. Acesta este aspectul pentru care am ales FC Voluntari.

Cum se simte Superliga în acest an, cu tot mai mulți suporteri în tribune? Cum e pe teren?

Întradevăr, Superliga a devenit mai puternică. An de an au revenit echipe cu tradiție, cu mulți suporteri, iar acest lucru nu poate duce decât spre mai bine fotbalului, pentru că acest sport este construit pentru ei. Când ești fotbalist și joci cu un stadion plin, automat dai sută la sută și te ridici la nivelul atmosferei create de suporteri. Pentru noi, a fost un început de campionat senzațional, am jucat prima etapă la Ploiești, stadionul era aproape plin. Îmi plac meciurile aceastea, cu încărcătură și cu mulți oameni în tribună. Iar la partida de acasă, cu Sepsi OSK, am văzut mai mulți spectatori decât media anilor trecuți. E un lucru îmbucurător, mai ales că ora nu era foarte potrivită deoarece era foarte cald. Eu sunt foarte bucuros de prezența lor și sunt sigur că, din acest punct de vedere, va fi un sezon mai atractiv decât altele. 

Cum te înțelegi cu antrenorul Liviu Ciobotariu și care au fost primele lucruri pe care ți le-a spus când ai venit la acest club?

Liviu Ciobotariu este, în primul rând, un om extraordinar. Ca antrenor a demonstrat că este foarte bun. Uneori este puțin cam superstițios, ce-i drept ... (Zâmbește). Dar, din câte am apucat să văd până acum, este unul dintre cei mai buni antrenori cu care am lucrat. Prima dată, înainte să ajung să lucrăm împreună, mi-a spus că mă cunoaște ca fotbalist și își dorește să fim în același vestiar. Acesta a fost un lucru foarte important pentru mine, să știu că antrenorul mă dorește în echipa lui. În rest, am avut discuții de ordin tactic și de pozițiile mele pe teren. Nu am nimic de adăugat pe acest subiect, doar lucruri de bine.

2 - 2

2 - 3