Daniel Florea este târgoviștean, dar a debutat în prima ligă pentru Constanța, într-o partidă CFR Cluj – Farul 1-0, disputată pe 23 mai 2007. Are 165 de meciuri și 21 de goluri marcate pentru Farul, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu și Chindia.
Cel mai experimentat jucător din lotul Chindiei a împlinit 33 de ani pe 17 aprilie, în ziua meciului cu FC Hermannstadt, câștigat de dâmbovițeni cu 2-0.  Florea a înscris dintr-o fază superbă, la care pasa decisivă a venit de la portar, internaționalul de tineret Marian Aioani. Patru zile mai târziu, Florea a marcat din nou, de această dată decisiv, pe terenul lui FC Argeș, pentru a doua victorie consecutivă a Chindiei în play-out (1-0). Liga Profesionistă de Fotbal îi urează succes în carieră și mulți ani fericiți!

Daniel, cum a fost la Buzău unde ai reușit un gol frumos chiar de ziua ta de naștere? 

A fost o zi foarte importantă pentru mine, mai ales că tot pe 17 aprilie este născută și fetița mea, Ilaria, care a împlinit patru ani. Am intrat în joc cu dorință și determinare. Mi-am făcut un tricou special, m-am gândit că, dacă voi marca, voi dedica golul fiicei mele. Nu am putut să o strâng în brațe de ziua ei, dar m-am întărit, am marcat și mi-am ajutat echipa să câștige un meci important. 

I-ai făcut fericiți pe suporteri ... 

Da, cred că toți cei care ne susțin au fost bucuroși pentru acest succes, mai ales că nu învinsesem niciodată Hermannstadt în Liga 1. Glumind puțin, cred că eu le-am făcut suporterilor un cadou, de ziua mea. 

Cum v-a motivat antrenorul după ultima etapă a sezonului regulat, când înfrângerea de la Pitești a lăsat Chindia în afara play off-ului?

Factorul pshilogic a cântărit extrem de mult în abordarea acestui joc. Este meritul lui Mister (n.n Emil Săndoi) că a știut și a reușit să ne monteze să începem play out-ul cu dreptul. Privim fiecare meci cu încredere, nu ne gândim la lucruri mari, o luăm pas cu pas, așa cum am spus de la începutul sezonului. 

Victoria de la Buzău a fost dublată de succesul din Trivale, în care ai reușit singurul gol al meciului  ...

Putem spune că am avut eficiență sută la sută în acest joc. Am luat trei puncte, mergem mai departe. În plus, a fost o încărcătură aparte la meciul de la Pitești. Argeșul ne-a luat șansa de a prinde play off-ul. 

Urmează un meci cu Politehnica Iași, duminică, la Buzău, pe arena pe care Chindia a câștigat trei meciuri din patru, primind un singur gol. Cu ce gânduri abordați acest joc?

Acum suntem cu gândul doar la acest meci și la un rezultat pozitiv. Vom da totul pe teren pentru a obține victoria. Cred că am învățat din greșelile din trecut și vom face ceea ce trebuie până la final.

chindia