Dan Nicolae Nistor va împlini 35 de ani pe 6 mai. Mijlocașul, născut la Rucăr, a debutat în prima ligă la Internațional Curtea de Argeș, într-o partidă cu Unirea Urziveni, disputată pe 23 iulie 2010 (0-0). De atunci, a jucat 397 de meciuri pe prima scenă pentru Pandurii Tg. Jiu, Dinamo, CFR Cluj și Universitatea Craiova, și a strîns șapte selecții la echipa națională. A fost cel mai bun pasator decisiv al sezoanelor 2018-2019 şi 2019-2020.   

La U Cluj a sosit în ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, dar a fost rapid adoptat de exigenții suporteri ai ”șepcilor roșii”, care-l apreciază pentru efortul și devotamentul pus în slujba fotbalului. 

Mulți suporteri ai Universității au remarcat că te bucuri de reușitele echipei ca și cum a fi un jucător vechi al clubului. Cum ai reușit să te integrezi la U?

M-am integrat foarte bine, ținând cont că sunt de foarte puțin timp aici. Suporterii m-au primit cum trebuie, la fel colegii, antrenorul cu tot staff-ul tehnic, staff-ul administrativ ... Mă simt ca și cum aș fi de o viață aici, sunt foarte fericit și sper continuăm cu aceleași lucruri frumoase pe care am început să le facem împreună.

De când ai venit la U te-ai remarcat prin efortul arătat pe teren. Ce motivează un jucător cu experiența ta să dea totul la fiecare duel, la fiecare minge jucată?

În primul rând, vreau să mai demonstrez încă o dată că sunt un fotbalist bun. Apoi, voi pune mult suflet pentru că vreau ca această echipă să se ridice din subsolul clasamentului. Din punctul meu de vedere, locul lui U nu este aici, având în vedere că avem o masă importantă de suporteri. S-a văzut și la meciul de la Sibiu că, din această perspectivă, parcă am fi jucat acasă.

Cum decurge colaborarea cu Ioan Ovidiu Sabău?

E o colaborate foarte frumoasă, mă învață foarte multe, pentru că a fost un mare fotbalist și știe multe secrete al fotbalului. Mă bucur enorm că îl am antrenor și sper să învăț cât mai multe de la dânsul. 

Mai sunt doar două etape din sezonul regulat. Cum vezi bătălia din play-out?

Va fi o luptă strânsă, cu siguranță. Până acolo, însă, mai avem două etape foarte grele, jucăm cu echipele de pe primele două locuri ale SuperLigii, Farul și CFR. Pe această cale, vreau să rog suporterii să fie alături de noi în număr cât mai mare. Îi asigurăm că vom face tot ce depinde de noi să obținem cât mai multe puncte din aceste două meciuri!

Cum este starea de spirit a echipei după ultimele două victorii, cu FC Botoșani și FC Hermannstadt?

Starea psihică este foarte bună, ne-am bucurat enorm pentru aceste reușite, sunt foarte importante pentru noi. Nu trebuie să ne oprim aici, lupta este foarte lungă. Trebuie să rămânem la fel de concentrați, motivați și, cu siguranță, vom trăi momente superbe împreună.

31

33