Cosmin Gabriel Matei s-a născut la Târgoviște, pe 30 septembrie 1991, a făcut junioratul la clubul din localitate și, mai apoi, la Farul Constanța. Mijlocașul ofensiv a debutat la echipa de la malul Mării Negre, a trecut un an pe la Steaua (2010-2011, cinci meciuri), apoi la Astra, ajungând la Dinamo în 2012. A adunat în patru ani peste o sută de meciuri în prima ligă, marcând 20 de goluri. În acea perioadă foarte bună a carierei sale a avut două selecții la echipa națională. După un periplu pe la Atromitos (Grecia), Gençlerbirligi (Turcia), Istra (Croația) și Viitorul Constanța, s-a reîntors în bulevardul Ștefan cel Mare pentru a ajuta clubul să depășească unul dintre cele mai dificile momente din istoria sa.

Cum gestionezi presiunea uriașă din jurul echipei, generată atât de suporteri, cât și de rezultatele nefericite?

Situația la Dinamo nu este deloc simplă, iar noi avem obligația să scoatem echipa din ea. Cum spuneam, lucrurile au intrat pe un făgaș greu de anticipat pentru un club cu o asemenea tradiție și, implicit, cu mari pretenții. Din păcate, la această oră am rămas doar cu șansa ca, în play-out, să reușim să legăm victorii și să ducem echipa PESTE zona barajului pentru menținerea în prima ligă. Acesta este obiectivul principal și cred că îndeplinirea lui ar asigura, deocamdată, liniștea suporterilor și, evident, a noastră.

Când ai revenit la Dinamo, nu te-ai gândit că îți riști cariera?

Nu m-am gândit niciodată la chestia asta, am venit din mai multe motive. Și, unul dintre ele, poate cel mai important, este că aveam o istorie la Dinamo și de aceea am venit cu inima deschisă. Mi-am dorit să vin și să pun umărul la greu, să ajut echipa să rămână în prima ligă.
 

Cum anticipezi acest final de sezon regulat? Mai ales că vine meciul cu CFR Cluj, campioana en-titre ...

Este un meci în deplasare contra unei echipe foarte puternice, bine legată și ordonată, este un meci cu miză, dar nu cel mai important. Eu consider că, pentru noi, adevăratul campionat începe cu prima etapă din play-out. Poate sunteți surprinși că spun asta, dar eu cred că abia de atunci fiecare meci va fi ca o finală pentru noi!

Știm că îți bate puternic inima pentru Dinamo. Întrebarea este dacă ți-a bătut mai tare pe Arena Națională, după ce ai înscris în meciul cu Rapid?

A fost un sentiment incredibil, aveam nevoie să înscriu într-un derby de tradiție! În primul rând, pentru mine. Pentru că trecusem prin niște perioade destul de dificile la Dinamo și făcusem eforturi mari să le depășesc cât mai repede. Ca să nu îmi afecteze, în primul rând, jocul meu și, implicit, pe cel al echipei. Și m-a mai bucurat enorm că le-am produs un moment de fericire și mândrie fantasticilor noștri suporteri.

Traversezi  o perioadă sportivă foarte bună în prezent. Te gândești și la echipa națională?

Mă gândesc că dacă voi fi într-o formă foarte bună și voi avea indicii de performanță corespunzători pot spera. Cred că da, de ce nu? Totul depinde doar de mine și de voința mea.

Ne apropiem de final cu întrebarea cea mai grea: se salvează Dinamo de la retrogradare?

Cu siguranță!

Ce mesaj ai pentru suporteri?

Suntem conștienți în ce situație este echipa, suntem conștienți de importanța fiecărui meci care urmează. Îi asigur că jucătorii, staff-ul tehnic și toți oamenii care lucrează în jurul lui Dinamo vor face tot ce depinde de ei ca echipa să rămână în prima ligă. Și, mai apoi, încet, încet, să ridicăm împreună pe Dinamo acolo unde îi este locul. Acest club atât de iubit nu trebuie să mai treacă prin momente stânjenitoare ca acesta!

Cosmin 2

Cosmin 3