Poartă un nume cu greutate în fotbalul românesc, amplificat de faptul că este dâmbovițean get-beget, la fel ca și fosta mare glorie care aproape se confundă cu istoria lui Dinamo! Născut pe 9 iunie 1989, Cornel Dinu joacă din 1 iulie 2011 la Chindia, după câteva sezoane petrecute la FCM Târgoviște. A debutat în prima ligă pe 19 iulie 2019, în partida Chindia – Viitorul Constanța 0-1 și, de atunci, a adunat la cel mai înalt nivel 57 de partide în care nu a văzut niciodată cartonașul roșu, chiar dacă este fundaș. Din păcate, în acest sezon, s-a accidentat grav pe 1 octombrie, în debutul jocului cu FCSB, de la Ploiești, și a pierdut 19 etape de campionat! A revenit abia în prima rundă a play-out-ului, cu FC U Craiova 1948, dar privește viitorul cu optimism, chiar dacă echipa sa nu traversează o perioadă competițională foarte bună. 

Cornel, cum vedeți meciul de la Arad? 

Meciul cu UTA, de sâmbătă, este foarte important pentru noi, prin prisma punctelor puse în joc. Suntem în situația în care orice punct contează, atârnă greu, iar dacă va fi victorie la Arad, va fi cu atât mai bine pentru noi. Ne dorim să evităm barajul de menținere în prima ligă. 

Echipa trece printr-o perioadă cu rezultate oscilante, înfrângeri cu Mioveni și Dinamo, apoi victorie la Clinceni, pentru ca ultima etapă să aducă un alt eșec, cu FC Botoșani. Cum comentezi această stare de fapt?

Nu știu ce să zic, se pare că nu ne regăsim, nu reușim să ne concentrăm suficient … Trecem printr-o perioadă nefastă, grea, din punct de vedere al rezultatelor. Am câștigat la Clinceni în fața unui adversar care nu este unul puternic. Regretăm greșelile din jocul cu Botoșani, unde nu am jucat rău, dar am primit goluri nepermis de ușor. Nu-mi vine nici acum să cred că s-a putut întâmpla asta!

Ultimele deplasări de la Arad s-au încheiat cu victorii ale Chindiei. Credeți că puteți repeta această performanță?

Da, am putea spune că ne priește stadionul nou de la Arad, ne-a purtat noroc. Sperăm ca și acum să ne întoarcem cu cele trei puncte. 

Accidentarea suferită cu FCSB te-a ținut departe de gazon luni bune. Cum te simți acum? 

A fost greu, medicii la care am fost la început nu mi-au pus diagnosticul corect. Am avut cu totul cinci luni de pauză, însă abia în ultima lună am descoperit cauza reală și am putut să mă recuperez cum trebuie. Acum sunt OK, nu mai am nicio problemă medicală. Regret însă că nu am fost sănătos și nu mi-am putut ajuta echipa. 

Vine Paștele, ce le transmiți suporterilor Chindiei? 

Le transmit să fie aproape de noi, chiar dacă traversăm momente nu tocmai fericite. Cu ocazia Sfintelor Sărbători, le doresc să fie sănătoși și ei, și familiile lor! Sărbători liniștite tuturor!