Constantin ”Dina” Grameni este născut pe 23 octombrie 2002. Produs sută la sută al Academiei Gheorghe Hagi, campion national U-19 și U-17, actualul internațional de juniori a debutat în CASA Liga în 4 aprilie 2021, în partida FC Botoşani - Viitorul Constanţa 1-0. A adunat deja nouă meciuri în ediția curentă, cinci ca titular și în alte cinci a fost integralist.

Dina, ai debutat în CASA Liga 1 la 18 ani, cinci luni și două săptămâni, într-un meci din deplasare, cu FC Botoșani. Ce a însemnat acel moment pentru tine?

Un moment la care am visat și pentru care am muncit de când m-am apucat de fotbal. E o zi foarte importantă în cariera mea de fotbalist de până acum, care mă motivează să muncesc din ce în ce mai mult.

Au urmat apoi alte partide în care ai evoluat însă ca titular pe un post foarte important în orice echipă. A fost greu sau tocmai această presiune te-a ajutat să te acomodezi rapid ?

Când joci pentru Viitorul Constanta mereu există presiunea că trebuie să câștigi meciurile. Normal că această presiune a fost benefică pentru mine deoarece m-a ajutat să mă concentrez și mai bine pe ce am de făcut.

Cât de important este pentru un jucător să i se ofere șansa să joace constat, chiar dacă este extrem de tânăr și într-o perioadă în care rezultatele erau foarte importante pentru echipă?

E un lucru extrem de benefic și de important. Vreau să le mulțumesc celor care mi-au acordat această șansă pentru că nu toată lumea beneficiază de ea.

Ce jucător favorit ai și de ce? Care este echipa ta favorită din străinătate?

Îl urmăresc foarte mult Paul Pogba de la Manchester United. E jucătorul meu favorit de când era la Juventus. Echipa mea preferată este FC Barcelona.

Care crezi că sunt principalele tale calități?

Viziunea și atitudinea de pe teren, astea cred că sunt calitățile mele principale.

Ce obiective ai pentru sezonul următor?

Principalul obiectiv pe plan personal pentru sezonul viitor este să strâng cât mai multe minute pe teren și să evoluez cât mai bine, iar pe plan colectiv îl vom stabili împreună ceilalți colegi la începutul sezonului.

grameni 1