S-a născut la București în urmă cu 52 de ani. A jucat pentru Progresul București, FC Argeș, Steaua, Mallorca, Espanyol, Villarreal, Zaragoza și Almeria. 68 de meciuri și patru goluri pentru echipa națională, patru titluri de campion, două Cupe și două Supercupe ale României cu Steaua, Cupa Spaniei cu Espanyol. 
A antrenat Almeria B, România U-17, Steaua, Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha, Vejle, Al-Hazem și Radomiak Radom. În 2015, a făcut tripla pe banca FCSB (campionat, Cupă, Cupa Ligii). Gâlcă. Constantin Gâlcă.

Mister, care este secretul Universității Craiova pentru acest start bun de campionat?

Multă muncă, bineînțeles. Grupul este foarte unit și avem ideile clare de joc, asta e foarte important pentru orice echipă care și-a propus să crească valoric.

Urmează Dinamo – Universitatea Craiova, un derby care trezește foarte multe orgolii în ambele tabere. Cum vă așteptați să fie un asemenea meci?

Va fi unul cu multă intensitate, am mai spus-o de multe ori, pentru că Dinamo s-a schimbat mult față de anul trecut, e un club cu istorie în spate, cred că emoțiile vor fi puternice. Important pentru noi este să știm să gestionăm toate aceste emoții, să le canalizăm pe un făgaș bun, adică pe cel care să ne aducă la final victoria. 

Cum v-ați acomodat cu orașul Craiova, cu oamenii de aici?

(Zâmbește) Foarte bine! Oamenii sunt extrem de primitori din ce am văzut. Adevărul e că nici nu am avut prea mult timp să ies, să interacționez cu și mai mulți! În ediția trecută de campionat, am ieșit mai mult în oraș, dar acum am avut prea puțin timp de cunoscut oameni noi, de a mă apropia de ei. Dar chiar și așa, toți cei pe care i-am cunoscut m-au făcut să fiu bucuros că am ajuns la Craiova, să muncesc într-un club care e atât de iubit și vrea permanent performanță. La acest ultimul capitol, nu ai cum să nu simți dragostea și sprijinul oamenilor din oraș. 

Cum ați evaluat nivelul fotbalului românesc față de ultima perioadă când ați avut contact direct cu el?

Cred că este într-o creștere, într-o creștere evidentă. Îmi aduc aminte că, în acei ani, nu erau atât de multe echipe solide. Ne uităm și ultimele performanțe ale echipei naționale, la felul în care a depășit faza grupelor la turneul final al Campionatului European, iar aceste realizări frumoase vin în sprijinul afirmației mele. Cu siguranță, fotbalul românesc se va dezvolta frumos. Trebuie doar timp, răbdare și muncă multă la toate palierele sale.

42

43