Claudiu Valentin Micovschi s-a născut pe 19 iunie 1999 la Diosig, în județul Bihor. A început fotbalul la Luceafărul Oradea și a plecat înaintea senioratului în Italia, unde a evoluat pentru Genoa, Avellino, Reggina și Fidelis Adria. În 3 august 2023 a semnat un contract pe doi ani cu Rapid, care l-a împrumutat pentru acest sezon la UTA. A debutat în SuperLiga României pe 4 septembrie, în partida Sepsi OSK Sf. Gheorghe - UTA 1-0. În cele opt meciuri disputate pentru echipa arădeană a marcat două goluri și a dat o pasă decisvă. E fost component al loturilor naționale U15, U16, U17, U18 și U19.
Prima ta experiență la nivel de profesioniști din România a venit cu prilejul tranferului din această vară. Cum ai găsit fotbalul din SuperLiga României?
Știam ca nu va fi scăzut nivelul din România, a fost o provocare nouă pentru mine. Din punctul meu de vedere, SuperLiga e un campionat puternic, iar în momentul de față îmi doresc să mă impun.
La nivel personal, reușitele au venit aproape imediat în tricoul UTA-ei. Cât de grea a fost adaptarea ta în vestiar?
M-am adaptat foarte bine și foarte repede aici, băietii m-au primit călduros. Mă bucur ca suntem un grup strâns și unit, asta m-a ajutat să mă adaptez destul de repede. Repet, mă simt foarte bine la Arad.
Partidele considerate acasă, cel puțin în această perioadă, le jucați la Oradea. Care a fost impactul cu publicul bihorean și cât de important este aportul fanilor care vin de la Arad?
Impactul a fost emoționant având în vedere că Oradea e orașul meu natal și că, la primul meci disputat la Oradea, stadionul a fost plin. Pentru noi este extrem de important faptul că suporterii noștri vin în număr atât de mare și ne susțin chiar și la depărtare de casă.
Ai avut timp să cunoști arena Francisc Neuman și spectatorii arădeni înainte de mutare. Ce impresie ți-au făcut?
Cu toate că Aradul este un oraș mic, am fost surprins de faptul că, la fiecare meci disputat acasă, tribunele au fost mereu pline. Este plăcut să vezi că oamenii din Arad sunt uniți prin fotbal.
UTA are o perioadă de șase meciuri fără înfrângere în campionat, timp în care jocul prestat a fost vizibil în creștere. Care este obiectivul pe care vi l-ați trasat pentru acest sfârșit de an?
Am reușit cinci egaluri consecutive, dar suntem bucuroși că în sfârșit am reușit să obținem și o victorie în meciul cu FC U Craiova 1948. Obiectivul nostru este să dăm tot ce e mai bun și să scoatem maximum din fiecare meci până la finalul acestui an.
Lucrezi sub comanda unuia dintre cei mai succes și experimentați antrenori români, Mircea Rednic. Cum e relația ta cu el și cu staff-ul său?
Am o relație foarte bună cu domnul Mircea Rednic și cu staff-ul său. Eu încerc să dau tot ce am mai bun și să fac absolut orice mi se cere. Mă simt onorat să lucrez sub comanda domnului Mircea Rednic și cred că am foarte multe de învățat de la dumnealui.