S-a născut la Buco-Zau, în Angola, dar părinții lui s-au mutat în Elveția, iar micul Cephas a început fotbalul la FC Zurich. A continuat junioratul la Palermo și a jucat apoi pentru toate echipele de juniori ale Elveției, țara sa adoptivă. Ca senior, a evoluat pentru cluburi din Italia și Portugalia. Transferat de FC Argeș la începutul acestei ediții de campionat, Cephas Malele are deja opt goluri, fiind cel mai bun marcator dintre debutanții acestei ediții în CASA Liga 1 și demonstrează că este un vârf autentic, puternic și cu simțul golului. A împlinit 27 de ani în ianuarie.

Bună ziua, Cephas. Cum ai ajuns în România?

Am venit la FC Argeş la recomandarea agentului meu. A fost o oportunitate şi o provocare pentru mine, şi am acceptat-o. Nu regret nici o clipă că am făcut această alegere. Nu ştiam prea multe lucruri despre campionatul românesc. Îmi doresc să fac o treabă cât mai bună la Piteşti şi să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivele.

Cum a fost perioada de adaptare?

Pot spune că m-am adaptat bine şi destul de repede. Îmi place oraşul pentru că este unul liniştit. Colegii m-au primit foarte bine şi m-au ajutat să mă integrez destul de bine în cadrul lotului.

Ce ştiai despre FC Argeş când ai venit în România?

Ştiam că vin la o echipă de mare tradiţie a fotbalului românesc, chiar dacă era o nou-promovată. Auzisem multe lucruri despre Adrian Mutu. Aici mi s-a spus şi povestea lui Nicolae Dobrin, simbolul acestui club. Nu o ştiam şi am rămas plăcut impresionat!

Care este modelul de jucător al lui Cephas Malele?

Îmi place foarte mult Didier Drogba, dar jucătorul meu preferat este Cristiano Ronaldo. 

Ce îţi propui să realizezi în fotbal?

Îmi doresc să am evoluţii cât mai bune şi să ajung să joc la cel mai înalt nivel. 

Care este diferenţa dintre fotbalul românesc şi cel portughez, de pildă?

În Portugalia se pune accent mai mare pe tehnică şi pe o intensitate mai mare decât în România. 

Mâncarea ta preferată?

Canelonni. Este o mâncare cu specific italian, care îmi place foarte mult. Am descoperit-o pe vremea în care am jucat în Italia. Am mâncat şi produse tradiţionale româneşti, care sunt excelente.

Ai oferte în această perioadă? Îţi doreşti să mai continui la FC Argeş şi din sezonul următor?

Acum vreau să mă concentrez pe ce am de făcut la FC Argeş. Vreau să joc cât mai bine în meciurile care au mai rămas de disputat din această ediţie de campionat. Vom vedea ce îmi rezervă viitorul!

cephas 2

cephas 3