Bogdan Gheorghe Rusu, un brașovean născut pe 9 aprilie 1990, a devenit jucătorul-emblemă al clubului din Mioveni. Produs al CSS Brașovia, atacantul pare să-și fi găsit locul potrivit în fotbalul românesc. Are cinci goluri marcate în ultimele nouă etape ale sezonului regulat și privește cu optimism viitorul său și al echipei sale.Care este starea de spirit după parcursul foarte bun din acest an calendaristic?

Atmosfera este OK, din ce am văzut și simt. Toți avem încredere că ne putem salva de la retrogradare. Depinde doar de noi ce o să facem în meciurile din play-out.

Vă gândeați la începutul anului că veți obține aceste ultime rezultate?

Nu e că nu speram sau nu ne gândeam! Jucătorii noi, clar au fost aduși pentru că se încearcă salvarea echipei. Noi am plecat la fiecare meci cu șansa a doua, fiind echipa de pe ultimul loc, iar aceste rezultate bune ne dau încredere că se poate mai mult.

Ați răsuflat ușurați după înjumătățirea punctelor pentru că distanța s-a micșorat considerabil?

Nu putem spune asta. Într-adevăr, distanța e destul de mică și, cum am spus, acum depinde doar de noi să câștigăm. Vom vedea la final ce va fi, dar noi sperăm și ne dorim să fie bine.

Ce așteptări aveți de la play-out? Sunt, să nu uităm, cinci meciuri în deplasare și doar patru acasă ...

Nu cred că acest lucru va conta foarte mult, că vom avea mai multe meciuri în deplasare decât acasă. După cum au decurs rezultatele în 2023, s-a dovedit că oricine poate bate pe oricine. Poți să scoți și puncte în deplasare, la fel de bine poți să și pierzi acasă. Au fost, într-adevăr, și niște rezultate surpiză, dar nu ținând cont după ce s-a jucat în teren. ”Surpiză” având în vedere strict locurile ocupate în clasament. Au meritat să câștige și unii și alții, au avut ocazii, au jucat, iar cine a câștigat a meritat acest lucru. Poate la meciul Hermannstadt cu Craiova era mai echitabil un egal, așa cred eu. Apoi, UTA – FCSB s-a terminat 3-1, poate fi considerată o surpriză, repet, doar privind din punctul de vedere al locurile celor două în clasament.

Care crezi că este secretul acestei reveniri a Mioveni-ului?

Secretul este forța acestui grupului! Contează cel mai mult asta, ținând cont că și anul trecut am reușit menținerea în SuperLigă datorită acestei calități. Asta avem și acum, nimic mai mult.

Care este secretul revenirii tale, după perioada FCSB?

Nu știu să răspund rapid la această întrebare. Eu știu doar cum m-am simțit mereu, în vestiar și pe teren. Probabil încrederea acordată contează acum, poate dacă jucam și la FCSB mai mult de o repriză, reușeam mai multe. Dar asta nu a depins de mine!

 Au fost și alți factori?

Nici nu vreau să mai vorbesc despre acea perioadă. Este o perioadă peste care am trecut cu bine. Și s-a văzut diferența, aici am dat goluri acolo nu.

Ai marcat golul cu numărul 100 al Mioveniului în prima ligă. Cum te-ai simțit?

Nu știam înainte de meci de această bornă! Mă bucur că am dat golul cu numărul 100 al echipei mele pe prima scenă fotbalistică a țării. Sper să mai dau până la finalul competiției. Am văzut, de asemenea, că sunt și golgeterul all-time al Mioveniului în SuperLigă. Este ca și cum am scris istorie aici, nu? Sunt 16 goluri până acum.

Lucrezi din nou cu Dică, după ce ai fost sub comanda lui și la FCSB. Cum l-ai descrie ca antrenor? Ce vă cerea acolo și ce vă cere aici?

E un deja – vu. Ceea ce a fost la FCSB se întâmplă și la Mioveni. Chiar dacă acolo erau pretenții mari, el cere aceleași lucruri și aici, nu face diferențe. Are aceelași principii, aceeași exigență, nu a ținut cont că a venit la ultima clasată. Este un om ambițios și nu îi place să piardă. Suntem cam la fel, din punctul ăsta de vedere, nici mie nu îmi place să pierd, nici măcar la miuța aceea pe care o facem noi, la antrenamente. E clar că, dacă va reuși să salveze echipa, nimeni nu se va îndoi că e un antrenor foarte bun.

Cum v-ați acomodat cu cei nou-veniți? Cu Benchaib se pare că te înțelegi perfect în teren ...

Nu există probleme la noi în vestiar, glumim toți, vorbim toți, ne înțelegem bine. Nu s-a pus problema să fie două grupuri, străini și români. Îl avem și pe Garutti, care e de mult aici, și totul e OK. Avem nevoie, ca să spun așa, ei de noi și noi de ei. Benchaib e un jucător cu mare calitate și a venit să ne ajute. S-a văzut că ne înțelegem bine în teren, comunicăm perfect.

Familia este în tribune aproape la fiecare meci. Cum e să îi știi acolo?

Sunt aproape la fiecare meci, poate doar la unele deplasări să nu fie. E normal să fiu bucurs că sunt susținut de familie. Pentru orice fotbalist e un plus să aibă pe cineva apropiat în tribune.

Băiețelul tău îți va călca pe urme?

(Zâmbește) Cel mic asta vrea, fotbal. Nu știu încă ce îi va rezerva viitorul, dar vedem că nu putem să-i luăm mingea. Mai are puțin și doarme cu ea ...

33

32