Bogdan Alexandru Mitrea s-a născut pe 29 septembrie 1987 la Cluj. A început fotbalul la Bihorul Beiuș, dar s-a apropiat de marea performanță după transferul la Viitorul Constanța, echipă pentru care a înscris 19 goluri în 81 de meciuri din postura de fundaș! Au urmat transferuri la Ascoli, FCSB, AEL Limassol, Doxa Katokopias, Spartak Trnava și, de anul trecut, la Sepsi OSK. Aici, la Sf. Gheorghe, a găsit în sfârșit ușa echipei naționale deschise și a debutat pentru România într-un meci cu Belarus în care a și marcat. 

Ai evoluat în Italia, Cipru și Slovacia. Cum ai regăsit campionatul României după toți acești ani?

L-am găsit puţin schimbat faţă de perioada când am jucat aici. Au trecut aproape patru ani, sunt mici chestii schimbate, cum ar fi regula Under 21. Campionatul este, în opinia mea, un pic mai slab faţă de acum câţiva ani.

De ce ai ales Sepsi OSK?

Am ales Sepsi OSK pentru seriozitatea oamenilor care conduc acest club şi pentru proiectul care se dezvoltă aici, un nou stadion şi o echipă care are obiective mari.

Sepsi OSK are una dintre cele mai frumoase galerii din CASA Liga 1 pe care, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, nu ai apucat să o cunoști. Ce știi despre suporterii din Sf. Gheorghe?

Da, din păcate nu am apucat să-i cunosc, i-am văzut doar la televizor, în meciurile pe care le-am văzut în trecut la TV. Am văzut că sunt suporteri foarte pătimaşi, pun mult suflet şi abia aştept să vină pe stadion.

Ai reuşit să înveţi câteva cuvinte în limba maghiară?

(Zâmbește) Da, câteva cuvinte uzuale, cum ar fi „jók” (buni, suntem buni), „egészségedre” (sănătate), "Jó napot kívánok” (Bună ziua), „semmit” (nimic), „vigyázz”(ai grijă).

La Sf.Gheorghe sunt temperaturi foarte scăzute în timpul iernii. Ce faci pentru a te acomoda cu această situație? Sunt mai grele antrenamentele decât în altă parte?

Până acum, au fost temperaturi ca şi în restul ţării. Eu sunt obişnuit de la Cluj, fiindcă şi acolo este foarte rece iarna. Din acest motiv mi-a fost uşor să mă acomodez, de mic copil am făcut cantonamente doar la munte, la temperaturi foarte scăzute, deci sunt călit. Antrenamentele nu sunt mai grele aici decât în alte parte, ne încurcă poate puţin zăpada, dar în rest nu sunt condiţii mai grele.

Are Sepsi OSK forța să câștige titlul anul acesta?

Forţă are, dar nu ne gândim anul acesta la campionat. Vrem să intrăm în play-off şi apoi vedem cum o să fie.

Ai debutat cu gol la echipa națională. Ce crezi că trebuie să mai faci pentru a rămâne în atenția selecționerului?

Cu siguranţă, trebuie să am evoluţii la fel de bune sau chiar mai bune ca până acum pentru a rămâne în atenţia selecţionerului.

mitrea 2