Încet, încet, Bogdan Andone devine un nume respectat între tinerii antrenori români. Ardeleanul, născut la Aiud și crescut la școala celebră a Corvinului Hunedoara, a fost secundul lui Marius Șumudică în sezonul 2015-2016, când Astra Giurgiu a luat titlul de campioană. După o perioadă petrecută ca antrenor principal la FCSB, Bogdan Andone a revenit la Astra și a reușit să termine pe podiumul ultimei ediții. În această iarnă, a preluat pe FC Voluntari, un club cu o Academie importantă în spate și cu ambiții de viitor pe măsura investițiilor făcute.

Până în această iarnă ați antrenat în CASA Liga 1 doar echipe de top, de play-off, cu una dintre ele reușind chiar câștigarea titlului. Cum vă simțiți acum, după ce ați preluat o echipă care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare? Nu vi se pare un pas în spate?

Nici vorbă! Sunt antrenor profesionist și trebuie să mă adaptez oriunde, în orice ierarhie a competiției. Este o provocare pentru mine.

Specialiștii spun despre FC Voluntari că are o infrastructură foarte bună și o Academie bine organizată. Cum comentați?

Am fost plăcut impresionat de condițiile găsite aici și, mai ales, de faptul că există o grijă a conducerii clubului ca jucătorilor să nu le lipsească absolut nimic, să se poată exprima cât mai bine. Nu am aterizat într-un loc necunoscut, să știți că eu cunoșteam și apreciam ce s-a construit la FC Voluntari pentru că locuiesc în cartierul vecin. Academia este întradevăr bine structurată și, ca să vedeți că nu arunc vorbe în vânt, băieții mei au învățat fotbalul și se antrenează aici de ani buni. Cel mic este la o grupă a Academie, iar cel mare a ajuns la echipa a doua.  Academia FC Voluntari va crea tot mai multe variante de jucători pentru prima echipă și pentru marea performanță.

Revenind la prima echipă, cum a decurs pregătirea de iarnă?

Din păcate, a fost un timp prea scurt de pregătire. Suferim la capitolul omogenitate, suntem încă în perioada de căutări. Și noi, și jucătorii. Eu sper ca ei să se adapteze cât mai repede la metodele noastre de lucru.

Cum vedeți viitorul la FC Voluntari?

Avem un obiectiv comun, salvarea de la retrogradare. În același timp, muncim cu toții să construim ceva frumos aici, la Voluntari.

bogdan-andone